Hup Bitcoin Podcast over geldcreatie en de rol van BTC in de wereld

In deze Hup Bitcoin Podcast gaan we in gesprek met Jan-Willem Burgers. Hij is van huis uit filosoof, econoom en tegenwoordig co-host van De Bitcoin Show. Burgers hoorde al van bitcoin in de beginjaren en is steeds meer in het onderwerp gedoken.

In deze podcast hebben we het over geldcreatie, de rol van bitcoin in de wereld en waar de interesse van Burgers vandaan komt. Een bomvolle uitzending met vooral veel bitcoin praat.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door twee Nederlandse brokers: Bitcoin Meester en SATOS.

Beginnen met bitcoin

De motivatie voor Burgers om met bitcoin aan de slag te gaan komt niet voort uit een pure afkeer tegen het huidige financiële systeem. Maar als filosoof en econoom

Burgers: ”Ik wist niet echt of het interessant was, maar ik irriteerde mij er een beetje aan dat ik niet snapte wat het is. Toen ben ik onderzoek gaan doen en begon geïntegreerd te raken. Het had meer te maken met de irritatie dan dat ik echt dacht: ‘Hier ga ik de komende jaren van mijn leven aan besteden.”’

In 2013 begon Burger met presentaties over bitcoin. Hij vertelde daarin wat hij als econoom in bitcoin zag (en ziet). Drie belangrijke punten:

 1. Bitcoin hoeft niet een hele goede valuta te zijn, want er zijn duidelijk valuta in de wereld die heel slecht zijn

  “Zelfs als bitcoin maar enigszins werkt, dan kan het een oplossing zijn voor bepaalde gebieden met een hele slechte valuta.”

  Jan-Willem Burgers
 2. Het versturen van geld

  “Het versturen van geld rond de wereld was een overduidelijke inkopper. Daar zijn veel kosten aan verbonden.”

  Jan-Willem Burgers
 3. Zelf controle over je geld

  “Dat komt in de richting van wat bitcoin is. Dat je zelf controle kunt hebben over je geld in digitale vorm.”

  Jan-Willem Burgers

Geldcreatie

Een veel besproken onderwerp in de wereld van bitcoin zijn de spreekwoordelijke geldprinters bij centrale banken. Burgers legt in deze aflevering uit dat het hele verhaal niet zo simpel is als dat het lijkt, er wordt niet zomaar geld gemaakt.

Luister de podast in zijn geheel via je favoriete podcast app. Enjoy!

Anchor

YouTube

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!