bitcoin ethereum politie

Nintendo Switch game offline gehaald na geruchten over cryptojacking

Een nieuwe game op de Nintendo Switch, Cooking Mama: Cookstar, is kort na de release offline gehaald door Nintendo. De game zou na aankoop cryptojacking malware runnen.

Cryptojacking is het zonder toestemming gebruik maken van de rekenkracht van een computer om bijvoorbeeld bitcoin (BTC) te minen.

De ontwikkelaar ontkent dit, maar dat hield Nintendo niet tegen en het spel is inmiddels niet meer te vinden in hun eShop.

Offline na een paar uur

Via Reddit dook het gerucht op dat Cooking Mama stiekem cryptocurrency aan het minen was nadat de software op de Switch werd geïnstalleerd. De game zou de batterij van de Switch snel leeg slurpen, wat er op kan duiden dat het meer computerkracht gebruikt dan nodig.

Cooking Mama bestaat al sinds 2006 en de serie bestaat uit meerdere games. Wat de precieze verklaring is voor het verwijderen van de software is onduidelijk.

Ontwikkelaar reageert

De ontwikkelaars, 1st Playable, ontkennen de geruchten met klem: ‘Als ontwikkelaars kunnen we met zekerheid zeggen dat er geen cryptocurrency of data collectie of blockchain of iets anders dubieus in de code zit.”

Toch is dit meer dan een gek gerucht, want toen Cooking Mama: Cookstar werd aangekondigd werd er in het persbericht wel gesproken over ‘blockchain’. De developers achter de game zeggen via Twitter hier niets van te weten.

Bitcoin en games

Gelukkig zijn er ook leukere dingen op het gebied van bitcoin en het Lightning Network. Lightning zorgt ervoor dat je razendsnel bitcoin transacties kunt doen, ideaal voor games die bijvoorbeeld bitcoin als valuta willen gebruiken.

Check onderstaande games:

Of luister twee podcasts over bitcoin en games:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!