China digitale munt renminbi yuan

Binance zet met eigen domein nieuwe stappen in China

De bitcoin (BTC) beurs Binance heeft een domeinnaam geregistreerd bij de Chinese overheid. Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie van de Chinese regering heeft toestemming gegeven voor de verrassende url genaamd binance.cn.

Het bedrijf achter de website heet Shanghai Bi Nai Shi Information Technology LLC. Volgens The Block klinkt dat in het Chinees net als Binance.

Binance en China

Een ‘Binance Angel’ legde twee jaar geleden op Reddit uit dat de beurs al hun officiële entiteiten naar andere locaties dan China en Hong Kong heeft gehaald ”als reactie op politieke beslissingen in China.

Binance begeeft zich eigenlijk als beurs overal ter wereld op glad ijs. Mede daarom heeft het bedrijf bijvoorbeeld ook een eigen Amerikaanse afdeling opgetuigd. Zo probeert Binance te voldoen aan lokale regelgeving.

Geen beurs

Shanghai Bi Nai Shi Information Technology heeft één eigenaar in China. Junxi He heeft nog twee andere bedrijven achter zijn naam staan, ook deze namen klinken in het Chinees als Binance. De bedrijven van Junxi zijn allemaal de afgelopen drie maanden geregistreerd.

Binance.cn is ingericht voor Chinezen en geeft ook aan dat het qua diensten specifiek richt op die markt. Tot nu toe staat er echter niets over een bitcoin beurs op het platform, het gaat om zaken als onderzoek, development, goede doelen en investeringen.

Bitcoin

China is een belangrijke schakel in het ecosysteem van bitcoin. Ruim 65% van de miningkracht bevindt zich in dat land. Tegelijkertijd wordt ook de meeste hardware in China en overige buurlanden gemaakt.

Het Taiwanese TSMC geldt als de grootste chipfabrikant ter wereld en kondigt overigens een nieuwe fabriek aan in de VS. Ook zijn er verschillende initiatieven wereldwijd om ook een graantje mee te pikken in de bitcoin mining industrie.

Zo is Oekraïne bezig met een proef om energieoverschotten van kerncentrales in te zetten voor het minen van bitcoin. 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!