mobiel binance bitcoin btc

Opmerkelijk: Coldplay bassist investeert in Bitcoin (BTC) app uit Schotland

Opmerkelijk nieuws: de bassist van Coldplay is een van de investeerders in Zumo, een app om Bitcoin (BTC) te kopen en te versturen. Het is onbekend wat de startup aan durfkapitaal heeft opgehaald.

Zumo, een bitcoin app

Guy Berryman investeert in Zumo, een bedrijfje uit Schotland dat de app maakt. Andere investeerders zijn de Scottish Investment Bank en Murray Capital. Ze opereren vanuit het Schote stadje Leith.

Volgens CEO en oprichter Nick Jones mikken zij op de ‘massa’, de ‘late majority’ die het kopen van Bitcoin nog te lastig vindt. In het Verenigd Koninkrijk is er sprake van een licentiesysteem. Bitcoin bedrijven vallen in categorie 1 of 2 bij het aanvragen van een licentie.

‘COVID-19 heeft ertoe geleid dat overheden een cashloze maatschappij nastreven. Betalingen zijn dus voornamelijk digitaal. Bitcoin is een nieuwe vorm van digitaal geld’.

Het is maar de vraag of bitcoiners het eens zijn met deze uitspraak: cash geld zien zij als een manier om anoniem voor iets te betalen zonder dat je gevolgd wordt.

Berryman

Berryman, een geboren Schot, zit sinds 1998 bij de populaire Britse popband, en is een volger van de Bitcoin industrie (én Lamborghini liefhebber). Hij is getrouwd met de Nederlandse Keshia Gerrits.

Coldplay heeft wereldwijd ruim 100 miljoen platen verkocht.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!