bitcoin tether usdt exchanges

Bitcoin community lacht Goldman Sachs uit: ‘In 2015 wezen ze Tether af’

Craig Sellars, de oprichter van Tether deelt een interessant verhaal over miljarden dollars die Goldman Sachs is misgelopen. Gisteren kwam er een het rapport van de Amerikaanse bank online waarin ze Bitcoin afraadden als beleggingscategorie. Een uitspraak die in de community met veel gelach werd ontvangen.

Bitcoin community

In de nasleep van het rapport gaat Crypto Twitter los over de kritiek die de bank had op Bitcoin. Toonaangevende Bitcoiners hadden hun mening klaar staan. Zo was het Tone Vays die denkt dat de multinationale bank probeert om de boel te misleiden.

De enige logische verklaring voor de manier hoe Goldman Sachs Bitcoin uitlegt, is dat ze nu zelf BTC willen kopen nu het nog goedkoop is. Om het dan tijdens de volgende ‘bubbel’ te verkopen aan haar klanten.

Josh Rager deelt deze mening:

Het is niet de eerste keer is dat de bank de crypto industrie heeft afgewezen. Het is Sellars die er nog een schepje bovenop doet. Hij deelt een verhaal van een voorstelvergadering in 2015.

Intussen is de marktakitalisatie van Tether meer dan $9 miljard. Het is ook na Bitcoin en Ethereum de derde grootste cryptovaluta die er bestaat.

Nog even kort: Tether, ook wel USDT genoemd, is een token op verschillende blockchains (Ethereum, Tron, EOS en voorheen Omni) die gebacked is door dollars op een bankrekening. Dit laatste bleek overigens niet helemaal waar te zijn, en hierover lopen rechtszaken tegen het bedrijf.

En Goldman Sachs heeft Tether dus jaren geleden al afgewezen, schrijft oprichter Sellars.

Kritiek

Zijn opmerking was niet enkel gericht op Goldman Sachs. Hij bekritiseerde ook USDC. Dit is de tweede grootste stablecoin ter grootte van ongeveer $740 miljoen. En in Circle, het bedrijf achter deze stablecoin,  heeft de bank wél geïnvesteerd.

En dit was niet de enige kritiek die CryptoTwitter op Goldman Sachs had. De visie van de bank op Bitcoin is zó krom, dat het eigenlijk lijkt alsof ze niets van Bitcoin snappen. Kenmerkend is de reactie Soona:

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om door te praten over het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!