Bitcoin futures in de lift: $30 miljard volume, BitMEX levert 50% marktaandeel in

De handel in Bitcoin futures is de afgelopen dagen flink toegenomen. Het record ligt nog steeds in handen van Black Thursday, halverwege maart ten tijde van de enorme flash crash.

Bitcoin futures

Data van Skew laat zien dat de handel in futures op 29 april toenam tot een gigantisch bedrag van $30 miljard. Dit is ongeveer 40% minder dan de historische 12 maart toen de prijs van Bitcoin kelderde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Natuurlijk ging de prijs de afgelopen dagen in de tegenovergestelde richting vergeleken met die desbetreffende dagen. De volumestijging in de futures resulteerde er mede voor dat er een groene candle van 13% kwam. De koers van Bitcoin steeg van $7.600 naar een hoogtepunt van $ 9.422.

Ben je niet bekend met Bitcoin Futures? Lees dan onze Bitcoin 101 pagina.

De cryptobeurzen Bitfinex, Binance en Huobi genoten het meeste volume: maar liefst $ 23,2 miljard. Bitmex, ooit de onbetwiste leider op de futures-markt, zag haar positie in de markt verder afvlakken. Zij waren goed voor slechts $ 5,3 miljard aan volume.

Bitmex

De afname van het marktaandeel van BitMEX is duidelijk te zien in onderstaande grafiek. Nadat de derivatenbeurs ten tijde van de flashcrash offline ging/moest, lijken de traders het vertrouwen in de exchange te verliezen.

De Total Open Interest in de Bitcoin futuresmarkt (wat slaat op het bedrag van de contracten die nog open staan) is terug gestegen boven $2 miljard. De futures markt bereikte op 12 februari een recordhoogte van $5 miljard in open interest. Ook deze was in maart flink afgenomen.

Ook bij de institutionele beleggers is er een duidelijke toename van de open interest te zien, meld Frank Chaparro van The Block.

Als je echter alleen naar de OI van BitMEX kijkt, zie je ook hier weer een enorme afname.

Bitcoin futures in de lift: $30 miljard volume, BitMEX levert 50% marktaandeel in

Ook voor de opties markt was het een drukke dag. Skew laat zien dat Deribit weer goede zaken heeft gedaan. Het (semi-) Nederlandse bedrijf is onbetwist marktleider.

Tot slot nog even de huidige situatie van de markt. Bitcoin staat dit kwartaal namelijk ruim 40% in de plus!

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTC