Bitcoin investeerder verliest $250.000 na ondergang hedgefonds

Vlad Matveev, een voormalig fondsmanager, verloor $250,000 nadat Cryptolab Capital failliet ging. Het Amerikaanse fonds ging kopje onder na de grote prijsdalingen van bitcoin (BTC) in maart van dit jaar. Dat meldt de Financial Times.

De koers van bitcoin zakte van $9.100 tot zelfs onder $4.100 in enkele dagen. Cryptolab Capital verloor al hun assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een klassiek voorbeeld van het feit dat er in elke markt verliezers zijn. En je kunt je investering snel verliezen als je niet oplet.

Grote verliezen

De 50-jarige Matveev investeerde $250,000 in een hedgefonds van Cryptolab Capital. Het Amerikaanse bedrijf had een strategie waarmee zij 'ongelofelijke winsten' beloofden door te investeren in verschillende bitcoin en andere cryptomunten.

De totale nettoactiva van het fonds steeg volgens Matveev flink door voordat hij investeerde. Kort na zijn investering begon het er echter een stuk slechter uit te zien.

Matveev: ''Ik investeerde in juni 2019 toen de goede prestaties stopten. De waarde van de assets ging op en neer. Aan het einde van februari 2020 zat het op dezelfde waarde als toen ik erin stapte. Toen wilde ik mijn geld terug.''

Alles weg

Matveev verzond op 8 maart het verzoek om uit het fonds te stappen. Twee dagen later kreeg hij echter te horen dat het fonds 20% aan verliezen had geleden. Matveev besloot daarop opnieuw te vragen naar een uitweg.

Uit de reactie enkele dagen bleek echter dat ook dit niet meer mogelijk was. Cryptolab Capital vertelde de investeerder dat hij 100% van zijn assets had verloren.

Valstrik

Volgens Matveev was het fonds een manier om langzaam geld van investeerders af te pakken. In zijn blogpost doet hij verschillende aantijgingen tegen het bedrijf en de mensen achter de onderneming. Hij noemt het apart dat fondsen zo snel kunnen verdwijnen.

Bitcoin

Wanneer je als particulier in bitcoin wil investeren dan kun je op veel verschillende manieren zélf bitcoin kopen en deze beheren. Wanneer je je geld ergens anders stalt dan loop je altijd het risico dat het mis gaat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...