bitcoin, bitcoin cash mining

Bitcoin miner HyperBlock failliet na halving en gestopt energiecontract

De wereld van Bitcoin moet het weer doen met een mining farm minder. De Canadese miner HyperBlock heeft namelijk in een rapport laten weten dat ze haar deuren moet sluiten.

Het bedrijf was naar verluidt een van de grootste Bitcoin mining exploitanten uit het land. Nu moet het noodgedwongen stoppen door een combinatie van de halvering van de beloning en een einde van een energiecontract.

Bitcoin minen in Canada

Vorige week maakte het bestuur van HyperBlock bekend dat het heeft besloten om het datacenter van 20 megawatt in Missoula te sluiten. Nieuwsmedium Missoulian meldt dat het mining bedrijf aan haar investeerders heeft laten weten dat het door de halving niet meer rendabel kan werken.

Dit slaat op de block subsidy die anderhalve week geleden is gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Voor HyperBlock was dit in combinatie met de huidige prijs van Bitcoin, de hashrate van het netwerk en het tekort aan geschikte elektriciteitsleveranciers de reden dat hun activiteiten ‘oneconomisch zijn geworden’.

Op 13 mei meldde het bedrijf dat het op zoek was naar een andere elektriciteitsleverancier. Energy Keepers Inc., hun vorige energieleverancier, besloot namelijk om hun langetermijncontract te beëindigen. Het bedrijf is er klaarblijkelijk niet in geslaagd om een ander elektriciteitsbedrijf te vinden.

Faillisement

Er is nog weel gekeken of met met een andere financieringsstrategie toch doorgegaan kon worden met het werk. De financieel adviseurs zijn hier naar eigen zeggen niet in geslaagd.

Het bedrijf gaf toe dat het zijn financiële verplichtingen niet kon nakomen en daarom gingen ze door met een faillissementsprocedure.

Deze beëindiging, in combinatie met de impact van de recente halvering van het Bitcoin algoritme die de beloning halveert, en de over het algemeen verslechterende positie van het bedrijf, hebben het onmogelijk en oneconomisch gemaakt om de activiteiten voort te zetten.

We spraken eerder al met ondernemer Marc van der Chijs over de dynamiek in de mining markt. Van der Chijs is  oprichter van Hut8, een mining bedrijf dat ook in Canada actief is. Luister naar zijn verhaal in de Hup Bitcoin podcast.

Neem ook eens een kijkje in onze Telegram chat en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Bron: Cryptopolitan

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!