btc voorraad bitcoin

Bitcoin prijsstijging in de maak? Volgens deze fundamentele indicator wél

Je kunt het succes van Bitcoin (BTC) op meerdere manieren rangschikken. De één kijkt naar de prijs van BTC, terwijl anderen kijken naar de filosofie of naar het gebruik als betaalmiddel.

Een andere manier is om te kijken naar de activiteit, adoptie en het on-chain gebruik van het netwerk. En hieruit zijn ook een aantal interessante dingen op te merken.

Bitcoin on-chain data

Volgens data van Arcane Research gaat één van de on-chain indicatoren naar een positief niveau toe. Het gaat om de zogenoemde Network Value to Transactions-ratio (NVT).

Deze ratio meet de relatie van de prijs van BTC tot de (totale) waarde die over het netwerk verstuurd wordt. En dit getal stijgt nu naar een niveau, waarbij we in het verleden prijsstijgingen zagen.

Deze indicator kán namelijk een voorspeller zijn van de (toekomstige) bitcoin prijs.

Op basis van de afgelopen drie jaar zou een NVT-ratio van meer dan 10 kunnen wijzen op een periode van sterke en snelle prijsgroei. Dit was zowel te zien in 2017, 2019 als 2020.”

Op onderstaande afbeelding is te zien dat deze NVT ratio de 10 bereikt. Wat deze ratio eigenlijk doet is het meten van de prijs van BTC in verhouding met de waarde die over het Bitcoin netwerk wordt verstuurd. Soms wordt deze indicator ook wel de ‘Price to Sale-ratio’ genoemd.

Glassnode, een ander toonaangevend bedrijf dat zich bezig houdt met de analyse van de blockchain, bevestigt het positieve sentiment rondom het on-chain gebruik met hun eigen GNI. In deze indicator zitten ook aspecten zoals de groei van het netwerk, het aantal transacties, het sentiment van de investeerders et cetera.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Correctie aanstaande?

Ondanks de positieve lange termijn vooruitzichten die beide on-chain data laat zien, blijft de kans groot op een correctie voor de kortere termijn in de cryptomarkt, zo schijft Cryptoslate.

IntoTheBlock heeft zes indicatoren opgesteld die iets dieper in gaan op de soorten en typen on-chain transacties. De gecombineerde indicator van alle zes de losse signals slaat ‘mostly bearish’ aan.

Hoe kijk jij aan tegen dit soort analyses? Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over de nieuwtjes!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!