Shopify accepteert nu ook Bitcoin betalingen via CoinPayments

De Canadese e-commerce gigant Shopify is een samenwerking aan gegaan met CoinPayments. De betalingsverwerker voor cryptovaluta helpt het eerstgenoemde bedrijf om bitcoin betalingen op een soepele manier te accepteren.

Bitcoin betalingen bij Shopify

De verkopers op Shopify kunnen nu dus gebruikmaken van het platform van CoinPayments om betalingen met digitale activa te verwerken. Hierdoor kunnen ze 1800 verschillende cryptocurrencies accepteren, staat in een gedetailleerde verklaring van 20 mei.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou overigens als verkoper logisch zijn om het bij Bitcoin te houden, gezien nagenoeg alle andere cryptocurrencies niet zijn bedacht om als geld te fungeren (maar slechts als gas voor het netwerk of een manier om geld op te halen).

“Shopify past goed bij ons,” vertelde Jason Butcher, de CEO van CoinPayments, aan Cointelegraph:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Omdat ze nieuwe functies willen aanbieden aan hun klantenbestand en CoinPayments de acceptatie van cryptocurrencies wereldwijd wil stimuleren, is het logisch om deze integratie te creëren. Het maakt eenvoudige, veilige en kosteneffectieve transacties mogelijk.”[/penci_blockquote]

Betalingsverwerkers

Shopify was eerder al gecharmeerd van cryptobetalingen voordat het met CoinPayments in zee ging. Via Coinbase Commerce, BitPay en GoCoin hebben ze ook enkele andere payment providers op hun website staan.

De officiële samenwerking is een gevolg op een succesvolle testfase tussen de twee bedrijven. Al in 2019 sloegen de partijen de handel al ineen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De bèta-versie omvatte een volledige test op het gebied van functionaliteiten en security voor live interacties met verkopers voordat het voor het hele Shopify-platform beschikbaar is gesteld.”[/penci_blockquote]

Het is dus niet nieuw dat Shopify Bitcoin betalingen accepteert. Maar deze samenwerking met CoinPayments is nu dus naar een nieuw niveau getild waardoor de integratie uit bèta is. Deze optie is nu voor iedereen beschikbaar.

In de community heerst ook een lichte telleurstelling dat er niet is gekozen voor de BTCPayServer waardoor de betalingen peer-to-peer zouden blijven. Nu zit er weer een middle man in het ecosysteem, iets wat met Bitcoin juist niet nodig hoeft te zijn.

Neem ook eens een kijkje in ons Telegram kanaal en praat door over alle nieuwtjes!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC