bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers door $10.000 of voorlopig nog niet?

De koers van Bitcoin (BTC) heeft een vrij rustige week achter de rug. Na een tweede mislukte poging om $10.000 te breken zakte de koers richting $8.800 om daar een support te testen.

Veel verder is de daling niet gekomen. De prijs steeg al snel terug boven de $9.000 waar de koers momenteel aan het consolideren is. Er lijkt een sterke bodem te worden gevormd.

Waar op hogere timeframes ook bullish signalen vrij komen. Wellicht het voorteken naar de weg door $10.000.

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers wat rustiger aan het worden is kan betekenen dat er binnenkort weer een grote beweging aan zit te komen. Met een rest van $8.800 en de bounce terug boven $9.000 zien we nog steeds een intacte uptrend op bijvoorbeeld de 4h charts.

Deze beweging en in stand houding laat een interessante chart op nog hogere timeframes als de daily zien. Wellicht de eerste tekenen van het daadwerkelijk doorbreken van $10.000.

Gekeken naar de daily chart zien we hoe mooi de 21 EMA als support werkt. De prijs lijkt er boven te willen blijven. Met als gevolg een stijgende lijn, oftewel de opwaartse trend.

Daarnaast zien we een EMA cross met de 200 EMA op dit moment gebeuren. Wat een bullish teken is, en een sterke uptrend laat zien. Een confirmatie van de opwaartse tekenen op lagere timeframes.

Bitcoin daily chart 24 mei 2020

Weerstand bij $10.000

Al is het oppassen geblazen, gezien de sterke weerstand rond $10.000. Hierdoor kan de uptrend zomaar naar beneden gebroken worden. Het gaat er dus de komende uren of dagen om spannen welke kant Bitcoin daadwerkelijk gaat verkiezen.

Een nieuwe test van $10.000 met een doorbraak zal je koers snel naar $11.000 sturen. Maar een rejection zal de koers richting $8.800 of met meer kracht laag in de $8.000 kunnen laten vallen.

Gezien de huidige bewegingen lijkt een dip ondanks bullish signalen het meest voor de hand te liggen.

Bitcoin 4h chart 24 mei 2020

Bitcoin 4-uursgrafiek

Als we daar de 4h chart bij pakken zien we hoe strak de koers ligt tussen de support en resistance. Het breken van de EMA support zal een flinke dip gaan maken, met zoals gezegd zeker een prijs richting $8.000.

Maar een stijging door de weerstand rond $9.300 zal juist een flinke stijging met als gevolg rest van $10.000 veroorzaken. Al kan deze stijging ook weer zorgen voor een nieuwe afwijzing en alsnog een dip.

Erop of eronder?

Het is dus een wat onzekere markt momenteel en lijkt een kwestie van erop of eronder met wat de koers van Bitcoin gaat doen. Er zijn zeker bullish signalen met wellicht de kracht om $10.000 eindelijk te gaan doorbreken.

Maar daarnaast zien we ook zeker enig overtuiging om een nieuwe dip te gaan maken. Gezien de huidige beweging rond support en weerstandslevels. Wellicht wordt het snel duidelijk welke kant de koers zal verkiezen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!