bitcoin btc store of value

Bitcoin (BTC) Update: Prijs stabiel rond $9.000, wat nu?

Bitcoin (BTC) koerst nog altijd boven de grens van $9.000. In deze bitcoin update bekijken we de 6-maandengrafiek én een korter timeframe van 1 uur. We bespreken de mogelijke scenario’s.

Uitzoomen

De 6-maandengrafiek is er eentje om zo nu en dan te bekijken. Waarom werd de bitcoin koers rond $14.000 afgewezen?

In deze prijsrange ligt het .618 Fibonacci level mooi op hetzelfde punt als de sluiting van de candles. In onderstaande afbeelding wordt dit aangewezen door de witte pijl, het is een belangrijke weerstand dus.

Na die afwijzing heeft bitcoin ruim een jaar in een downtrend gezeten. Uiteindelijk vond de koers support. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien waar dat was: de laatste twee candels in dezelfde regio.

Op dit moment zitten we in het midden van de range. De belangrijkste prijsniveaus zijn $10.748 en $7.171.

Benieuwd naar de week- en daggrafiek? Lees dan deze analyse: Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

1-uurgrafiek

Nu duidelijk is wat voor prijslevels wij op groot tijdframe in de gaten moeten houden zoomen wij helemaal in naar de 1-uurgrafiek. Wat speelt er op dit moment en wat zijn de prijslevels die nu van belang zijn?

Op moment van schrijven breken wij uit de falling wedge, het bearish patroon in roze. Dit was te verwachten omdat het volume tijdens deze stijging terug liep met het maandelijkse weerstand level $9.345 in de apex van het patroon.

Een stijgende koers met een daling in volume is bearish. Een retracement naar $9.060/$8.900 is voor nu dan ook te verwachten. Wij zien het daily trendchannel graag houden. $8.800 is een cruciale support.

Zoals in de vorige update aangegeven was Bitcoin onderweg naar $9.345 en wist dit weerstand level voor alsnog niet te doorbreken. Als BTC het daily trend channel weet te behouden verwachten wij wederom de $9.345 op te zoeken.

Waar je op kunt letten is het volume. Stijgt de prijs samen met het volume, is het aannemelijk dat Bitcoin dit level in een volgende poging wel zal doorbreken met hogere targets als gevolg. Lukt dit niet en breekt Bitcoin uit naar beneden moeten wij rekening houden met targets richting $8.000 en lager.

Wat gaat bitcoin doen?

Wij hopen dat wij wat duidelijkheid hebben kunnen bieden in de beweging van Bitcoin. Een prijs voorspelling is vrijwel onmogelijk. Wel is het mogelijk om een richting te traden door te kijken hoe Bitcoin reageert op bepaalde prijslevels. Mogelijkheden en kansen bieden zich aan door naar links te kijken op de chart.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website www.margintraders.nl en Telegram.

De actuele bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!