bitcoin BTC opties Deribit

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers of breekt belangrijke $8.500 level?

De Bitcoin (BTC) koers heeft enkele aantal weken geleden een voorlopige top behaald bij $10.093 (prijs op Bitmex exchange, red). Dit was bijna de exacte top van de week candle in de week van 24 februari 2020.

Bitcoin hecht veel waarde aan maandelijkse en wekelijkse levels. En daarop valt daarom ook prima te handelen.

Saillant detail: menig handelaar wordt juist op de toppen bullish en terwijl we de bodem naderen wordt men bearish. Dit zou juist andersom moeten zijn.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We zien dat bitcoin fors heeft ingeleverd op de wekelijkse grafiek. Vorige week zaten we nog dicht bij het $10.000 niveau. Nu schommelt de koers inmiddels ruim onder de $9.000. Daarom is de vraag: gaan we dit allemaal wel houden?

Hoe is het volume op de weekly candles? Ik heb e.e.a. uitgezocht. Twee weken geleden hebben we een weekly candle gehad van +207 miljoen dollar.

Vorige week hebben we een weekly candle gehad van -276 miljoen. en deze week zit er vooralsnog +43 miljoen in de weekly candle. Dit is waardevolle informatie als handelaar. Zonder kennis van volume ben je in mijn ogen vrij kansloos om succesvol te zijn.

Uiteraard is de weekly niet geschikt om op te traden, maar wel om support en resistance te bekijken. Dat zijn de levels waar BTC support of resistance krijgt.

Deze week ligt de support bij $8.700, maar dit kan verder gaan dalen en een resistance worden als we er doorheen zakken. De grotere weekly resistance ligt op $9.683, maar wat verder daaronder hebben we een lokale weerstand.

Deze ligt voor Bitcoin op $9.038 met daarna nog een CME gap op $9.125. Of we die gaan vullen is maar zeer de vraag. Er moet meer volume inkomen om een goede push te maken.

Om een voorbeeld te geven: men heeft ongeveer 10 miljoen aan USDT nodig om de prijs $100 dollar te pushen vanuit Bitfinex.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daily zien we dat we onder de support lijn van de afgelopen maanden zijn gekomen. Ook zien we dat deze tot dusver alleen maar als resistance heeft gewerkt de afgelopen dagen.

We zullen deze dus weer moeten breken om een verdere move naar boven voor bitcoin te kunnen ondersteunen.

Als de weekly van $8.700 breekt, hebben we nog twee vangnetten voor Bitcoin. Dit is $8.500 als belangrijk level en $8.100 voor een level wat bulls koste wat het kost moeten houden. Anders ziet het er echt somber uit voor de aankomende periode.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we verder inzoomen naar de 4uurs grafiek, dan valt er een bullish patroon op wat uit zou kunnen spelen, namelijk de falling wedge.

Deze kan intern met een ABCDE worden afgerond, maar kan ook soms bij D naar boven knallen. Dat is echter nog niet gebeurd, en is dus nog steeds intact.

Mooi om te zien is dat de “E” ergens op key level zou eindigen. Om deze te traden doe je op basis van confirmatie.

Je ziet veel breakout traders hier de mist in gaan die simpel de breakout traden, om er dan vervolgens achter te komen dat het een fakeout was.

Confirmatie en volume zijn beslissend bij dit patroon. Zonder koopvolume, want als er bovenin de candle niet gekocht wordt, is dit een fakeout.

Dit komt namelijk omdat de top buyers van zo’n candle de retest ondersteunen met support omdat daar kopers zitten.

‘$8.500 als support level’

Traden op bitcoin met een bias heeft absoluut geen zin. Je kijkt level per level. Als nu $8.500 breekt, kijk ik naar $8.100 en zou je de retest kunnen shorten.

Voor een long zullen we $9.100 moeten breken en op die test met genoeg volume kunnen longen. Confirmatie en Volume zijn hierbij de kernwoorden.

Stef den Tuinder is oprichter van Growing Capital. Wil je meer leren over traden? Check dan mijn Youtube kanaal en join onze Telegram chat.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!