Bitcoin BTC koers prijs TA analyse

Bitcoin (BTC) Update: Weet de koers uit $9.600 zone te breken?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) weekupdate. De hamvraag is bij iedere update: wat gebeurt er de komende dagen?

Gaan we een range bouwen, de trendlijn breken of een reversal maken en de supports testen?

Bitcoin (BTC) Update: mogelijke driehoek

Traden en beleggen is eigenlijk niets anders dan speculeren. Inzetten op een uitkomst die volgens jouw analyse een grotere kans heeft om uit te spelen dan de andere scenario’s.

Het is duidelijk te zien dat we richting de oude top van februari gaan en op dit moment oscilleert de prijs van Bitcoin rond de korte termijn trend line. We zitten dus in een range.

Bitcoin weekgrafiek 

Dat zie je ook terug op de 4 uursgrafiek hieronder. Het lukt de bulls sinds 7 mei niet meer om een nieuwe high te maken.

Ranges zijn onvoorspelbaar en lastig te traden. Zeker als ze zo klein zijn als de afgelopen dagen. Er is dan gewoon te weinig beweging om een goede risk to reward ratio te krijgen.

Daarnaast is er natuurlijk de kans op een koers uitbraak en in ranges is de richting daarvan onbetrouwbaar.

Bitcoin op de 4 uur grafiek

Bullish scenario

Maar we lijken qua marktstructuur ook een driehoek te bouwen en de koersbewegingen zijn aan het samentrekken.

Als ik dat meeneem in mijn overweging dan lijkt mij de kans momenteel groter dat we een breakout naar boven krijgen, waarbij de weekgrafiek de long term trend line gaat opzoeken.

Dit scenario maakt uiteraard alleen kans als de lows niet gebroken worden. Nadeel is wel dat we al best ver zijn in deze bullish move en dat de weekly trend line waarschijnlijk zware resistance gaat zijn.

Onthoud dat profit taking een bearish activiteit is en de koers naar beneden drukt.

De bedoeling is dus dat we de komende dagen lower highs en higher lows gaan zien, tot de uitbraak naar boven uitspeelt.

Mogelijk bullish scenario

Wat als de bears winnen?

Dat is het bullish scenario, maar wat gebeurt er als de bears deze wedstrijd winnen? Dan is naar mijn mening de kans groot dat we de voorgaande range gaan opzoeken en die ligt rond $7.500 (zie de onderstaande grafiek).

Top van de range van eind april

Mijn bearish target zou dan de top van die range zijn aan de linkerkant. Mits de lows worden gebroken uiteraard. $8.000 geldt dan ook als een support. Maar is in mijn ogen veel zwakker dan dat blok daaronder.

Ik herhaal hierbij nog een keer dat we in een ranging context zitten. Dus nu gokken op een uitkomst zou dom zijn. Wacht altijd eerst op de actie en reageer met een trade op de pullback of retest.

Mochten we de driehoek die ik getekend heb gaan bouwen, dan verwacht ik dat we daar de rest van de week in blijven hangen.

Naarmate die structuur vordert, zal de volatiliteit ook dalen, aangezien de koersbewegingen steeds verder samentrekken.

‘No trading zone’ voor Bitcoin

Als ik dan alles bij elkaar optel, zou ik hier geen positie nemen. zeker niet als swing trader. Wacht hiervoor liever op de uitbraak of tot de koers de extreme support (voor longs) en resistance levels (voor shorts) bereikt.

Over CryptoCurrencyNederland

Mocht je daar meer over willen weten of in contact willen komen met andere traders en experts op het gebied van technische analyse, check dan ons Telegram channel.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!