bitcoin btc store of value

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers door psychologische grens $10.000?

De koers van Bitcoin (BTC) is de laatste dagen rustig en lijkt zich stabiel te gedragen rond de belangrijke support/resistance zone bij $10.000.

Met uitzicht op de $10.000 kan het goed zijn dat we een nieuwe test gaan zien en uiteindelijk weer nieuwe hoogten gaan bereiken.

Mede door dit psychologisch belangrijke level, kunnen we flinke koersschommelingen gaan ervaren. Niet alleen naar boven, maar ook een stapje terug om eerdere supports te testen.

Met een bias naar boven mede door de in stand gehouden opwaartse trendlijn, lijkt de weg omhoog onvermijdelijk.

Bitcoin (BTC) Update

Een consolidatie van de koers vlak onder $10.000 kan wijzen op een sterke opbouw naar een uiteindelijke uitbraak naar boven.

Consolidatie kan een sterke support gaan vormen. Daar waar de koers zich nu op $9.500 bevindt, zien we tevens een sterke resistance.

Een beweging rondom dit level zal kunnen zorgen dat deze dus uiteindelijk ingezet kan worden als support. Maar kan tevens een sterke reactie genereren, zodra de prijs niet weet uit te breken naar boven. Een reactie waarbij de prijs al snel terug kan vallen naar $8.000.

Gekeken naar de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we dat de koers zich sinds eind april al in een sterke uptrend begeeft. Een aantal dagen geleden rond de halvening zien we een test van deze uptrend onder andere op de witte 200 EMA lijn.

Een belangrijk support punt welke meerdere tests op dit hogere timeframe heeft weten te weerstaan.

De weg omhoog lijkt dus nog steeds in stand en ziet genoeg mogelijkheden om verder te kunnen stijgen. Maar laat ook bearish signalen zien, welke kunnen zorgen voor een mogelijke reversal.

Bitcoin 4h chart 17 mei 2020

Support levels: $9.000, $8.500 en $8.200

Het meest duidelijke bearish signaal is de lagere high op de chart gekeken naar de test van $10.000. Daar waar de eerste test erboven kwam, leek de koers niet ver te komen bij de tweede test.

Wat duidt op mogelijk sterker wordende verkoopkracht. Dit punt lag tegens op de paarse R38 Fibonacci pivot.

Welke in veel gevallen deze resistance laat zien. Gezien we aan het eind van de week zitten zou een swing fail, oftewel een reversal, onwaarschijnlijk zijn. Daar waar bij het sluiten vanavond van de weekly candles er weer nieuwe Fibonacci pivots te zien zijn.

Mogelijke levels wanneer de koers toch zou dalen liggen ten eerste rond de $9.000 en daarna rond $8.500 en $8.200. Waarbij de uptrend lijn op de 200 EMA momenteel een belangrijke rol zal spelen.

Veel verder zakken is onwaarschijnlijk en deze levels kunnen genoeg kracht bieden voor een bounce omhoog. En wellicht zelfs genoeg om de $10.000 te breken.

‘Na $10.000 volgt weerstand bij $11.000’

Bij het breken omhoog door de $10.000, zien we $11.000 al gelijk als een belangrijke resistance en kan deze tevens zorgen voor een terugval naar het huidige level rond $9.500.

Omdat de koers wat aan het rangen en consolideren is zien we weinig nuttige informatie op lagere timeframes. Deze laten allen nog steeds een intacte uptrend zien maar verschillen weinig van de huidige 4-uursgrafiek.

De 4h laat veel ruis weg en is dan in dit geval ook een goede betrouwbaar timeframe om aan vast te houden. Het ziet er voorlopig dus naar uit dat de koers zich in een uptrend blijft bevinden.

Mits er andere gekke moves voorkomen. De komende week zal dus waarschijnlijk in het teken van $10.000 staan!

bitcoin kopen

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!