bitcoin BTC marktupdate

Bitcoin (BTC) Update: Dipt de koers richting $8.500 of zelfs lager?

Bitcoin (BTC) begint de week weer eens in het rood en het lijkt erop dat de koers de afgelopen dagen geen aandacht heeft gegeven aan de bullish golden cross.

We zien een neerwaartse trend met weinig volume. Gaat dat ervoor zorgen dat de Bitcoinprijs terug zakt onder de EMA ribbon indicator richting de $8.566 en verder?

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Waar we vorige week nog zo blij waren dat de koers een wekelijkse close boven de grote weerstand had gemaakt, blijkt een maandelijkse close boven deze weerstandslijn te veel gevraagd.

Op de onderstaande grafiek zien we namelijk wederom de grote weerstandslijn (lichtpaarse neervallende lijn) alleen nu op de maandelijkse grafiek.

Bij de rode pijl zien we dat de hoop op een maandelijkse close boven deze paarse lijn steeds verder van de realiteit wegzakt.

Een wekelijkse close is bullish, maar een maandelijkse close is nóg meer bullish.

Met weinig volume lijkt het erop dat de koers het einde van de maand niet haalt boven de weerstand op $9.400 en dat we verder naar beneden zakken. Welke targets kunnen we verwachten?

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We bekijken verder naar de dagelijkse grafiek. Daarop zien we dat de koers al flink door de EMA ribbon is gezakt.

Samen met een daling onder support van de VPVR volume indicator (rode horizontale lijn) is het erg aannemelijk dat Bitcoin verder zakt naar de onderkant van de EMA ribbon exact naar de groene support lijn op $8.566.

Op deze groene supportlijn hebben we namelijk meerdere keren support gehad tijdens de uptrend vorige maand. In deze downtrend kunnen we dus een (kleine) rejectie verwachten op $8.566.

Mocht de koers ook deze supportlijn breken, dan kunnen we kijken naar nog veel lagere targets.

Een daling naar de eerst volgende supportlijn op $7.100/$7.200 is dan mogelijk (groene doorzichtige horizontale lijn). Dit omdat er vanaf het punt waar de koers nu beweegt tot $7.100 een gat zit in de VPVR indicator (rechtse blauwe en gele balkjes).

Dit laat zien dat er weinig volume is gehandeld tussen deze prijsrange en de kans op een daling groter is dan een stijging. Weinig volume is geen goed signaal voor Bitcoin.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Verder ingezoomd op de één uursgrafiek van Bitcoin zie je dat de koers al flink is gezakt onder de ascending triangle (gele zijwaartse driehoek). Daarbij is de koers bovendien ook onder het 0,832% level van de fibonacci retracement indicator gezakt.

Dit betekent vaak dat de koers doorzakt naar het volgende level van de fibonacci retracement. Deze komt in dit geval precies neer op de groene supportlijn waar we het eerder over hadden.

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Conclusie

De Bitcoin koers ziet er zowel op de lange en korte termijn bearish uit. Op dit moment verwachten we dus een verdere daling en kleine pullback op $8.566.

Maar ook als dit level wordt doorbroken, kunnen we dus doorzakken naar nog lagere levels zoals $7.100/$7.200.

Opletten dus de komende dagen.

Over CryptoTargets

Op zoek naar een passief inkomen middels trading signalen? Bekijk dan de website van CryptoTargets en plaats exact dezelfde trades als die van winstgevende cryptotraders (lange en korte termijn signalen).

Of volg ons gratis Telegramkanaal en praat met 275+ Bitcoin fanaten.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!