bakkt bitcoin btc opslaan kluis

Bitcoin verzekeringspolis van Bakkt verhoogd naar $500 miljoen

De Intercontinental Exchange (ICE), het bedrijf achter Bakkt, heeft de verzekeringspremie voor de Bitcoin (BTC) op zijn platform verhoogd.

Volgens het bedrijf trekt men steeds meer klanten aan voor zijn custody afdeling Bakkt Warehouse.

Bitcoin verzekering

Vandaag onthulde de president van Bakkt Adam White op Twitter dat het bedrijf haar Bitcoin verzekeringsoptie heeft verhoogd tot meer dan $500 miljoen.

De klanten kunnen een aanvullende verzekering afsluiten, aldus de blogpost.

In bovenstaande tweet is te lezen dat Bakkt op dit moment al 70 bedrijven ondersteunt met hun custody oplossingen.

Het laat zien dat er een enorme groei zit in de toestroom van het institutioneel geld. Want dit is de markt waar Bakkt zich (als gereguleerde partij) op richt. Het biedt de institutionele beleggers een gemakkelijkere en veilige omgeving om toegang te krijgen tot digitale activa.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Veilig opslaan BTC

En voor investeerders met enorme vermogens, belangen en verantwoordelijkheid is een veilige opslag van de BTC fundamenteel. Daarom kwam Bakkt september vorig jaar met de lancering van Bakkt Warehouse om zo te garanderen dat de digitale fondsen van de institutionele klanten veilig bewaard staan.

De Custody Unit van Bakkt zorgt voor de opslag en levering van afgelopen Bitcoin futures contracten. Recent sloot het ook een samenwerking met Marsh, een van de meest toonaangevende verzekeraars uit de wereld.

Door deze samenwerking is het potje voor de verzekering opgelopen tot $500 miljoen. Het bedrijf bood deze optie dus al sinds september vorig jaar aan, maar toen kwam dit bedrag ‘slechts’ neer op ongeveer $125 miljoen.

Intussen werkt Bakkt ook nog steeds aan een mobiele app die speciaal bedoeld is voor de retail markt. Naar verwachting komt dit in de tweede helft van het jaar op de markt.

Neem ook eens een kijkje in onze Telegram chat en praat mee over het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!