bitcoin btc whales halving

Bitcoin Whale Joe007 verdwijnt uit publiciteit, short op $20 miljoen verlies

De populaire crypto Twittereraar Joe007 heeft het zijn social media account op Twitter achter zich gelaten. Joe007 was een anonieme Bitcoin whale die de biezen heeft genomen door zijn account te verwijderen. Hij werd enorm bekend door het leaderboard van Bitfinex.

Bitcoin whale

Joe007 maakte in februari en maart furore toen hij met een reeks trades $20 miljoen winst maakte. Dit was geen geheim, omdat je je als trader kunt aanmelden voor het leaderboard van bitcoin exchange Bitfinex. Hier kun je als trader (optioneel) jouw Twitter account aan koppelen. Op deze ranglijst zijn de grootste winsten en verliezen te zien die traders hebben gemaakt.

Nu kondigde hij aan Twitter te gaan verlaten na wat hij beschreef als een kort ‘experiment’. In een afscheidspost van 7 mei zei de whale het volgende:

So even though the journey was unexpectedly exciting, it has come to its end. From the very beginning, my CT involvement was a time-limited experiment since my detractors got something right: I can’t really afford Twitter. There are many reasons why I can’t stay, unfortunately.

Joe007 behaalde in mum van tijd 30.000 volgers. Vaak gingen zijn tweets gepaard met een omstreden uitspraken die voor veel discussies in de comments zorgden.

Het bericht werd samen met het volledige Twitter account van Joe007 verwijderd. De whale heeft zichzelf ook verwijderd van het klassement van Bitfinex. Daarmee is hij weer terug onder de radar.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bearish sentiment

Het plotselinge vertrek van Joe007 gebeurt terwijl Bitcoin om en nabij de $10.000 schommelt. De trader was de afgelopen maand erg uitgesproken over zijn bearish verwachtingen van de prijs. Hij plaatste een short positie rond $ 6.800. Volgens de laatste bekende update van het Bitfinex Leaderboard stond hij op een unrealized verlies van $20 miljoen.

Behalve deze short positie heeft Joe007 wel flinke winst weten te pakken in de periode dat hij van zich liet horen op Twitter.

In februari stond Joe007 nog fier bovenaan met ongekende statistieken.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!