‘Wat roken jullie?’ vraagt Winklevoss aan Goldman Sachs na afraden Bitcoin

De grote investeringsbank Goldman Sachs is duidelijk: zij raden investeren in bitcoin (BTC) af aan hun klanten. Dat zorgt uiteraard voor reacties uit de industrie.

De bank laat met enkele PowerPoint slides zien dat zij bitcoin niet als beleggingscategorie zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beleggen

Bitcoin is voor iedereen die geld (over) heeft een valide belegging. Of je er geld in steekt en hoeveel is een persoonlijke beslissing. Bitcoin sinds 2012 zelfs de beste belegging ooit.

Kritiek van Goldman Sachs

Twee belangrijke punten uit het pleidooi van Goldman Sachs: bitcoin genereert geen omzetstroom voor hodlers zoals aandelen en obligaties wel kunnen doen en de prijs is te volatiel.

Dit is echter al sinds het begin het geval en lijkt een inmiddels miljarden industrie niet te hard te remmen.

Reacties

De standpunten van Goldman Sachs kunnen uiteraard rekenen op felle reacties uit het bitcoinkamp. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Dan Tapiero is een prominente investeerder in goud én in bitcoin. Hij wijst op het feit dat banken geen percentage pakken wanneer klanten bitcoin kopen. Goldman Sachs verkoopt allerlei financiële producten, het kopen van bitcoin staat daar lijnrecht tegenover.

Een andere bekende bitcoiner is Tyler Winklevoss. Ook hij reageert op de argumenten van Goldman Sachs. Samen met zijn broer runt hij een van de grootste bitcoin beurzen van Amerika.

De argumenten van de bank duiden er volgens Winklevoss op dat er weinig echt knappe koppen meer over zijn in de wereld van bankiers. ‘Wall Street is waar je eindigt als je het niet kunt maken in crypto.’

Winklevoss doet er nog een schepje bovenop.

Goldman Sachs: ”Cryptovaluta hebben een gelimiteerde opgave, cryptovaluta’s als geheel zijn niet schaars.”

Winklevos: ”Wat roken jullie? Ik dacht dat Goldman de bank was voor slimme bankiers.”

Je zou overigens kunnen beargumenteren dat alle andere cryptovaluta niet schaars zijn. Maar bitcoin is een eigen categorie en is dat per definitie wel.

Om af te sluiten heeft twitteraar soonaorlater de presentatie van Goldman Sachs nog een beetje aangepast:

?s=21

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...