Bitcoin miner fabrikant Canaan geeft $12,4 miljoen aan aandelen uit

Bitcoin (BTC) miner fabrikant Canaan geeft $12,4 miljoen aan aandelen uit. De beursgenoteerde Chinese firma heeft daartoe een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin miner fabrikant

In totaal zijn er 51,6 miljoen aandelen van 0,24 dollar per stuk uitgegeven. Het gaat echter om een specifieke aandelenemissie, want de aandelen zijn alleen te koop voor het personeel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miner fabrikant Canaan geeft $12,4 miljoen aan aandelen uit

Netto verlies

De timing van de uitgifte is opvallend. Want het komt enkele dagen nadat de fabrikant een netto verlies van 5,6 miljoen dollar bekend moest maken. Dat resultaat had betrekking op het eerste kwartaal in 2020, de periode dat wereldwijd het Coronavirus uitbrak.

Zowel de productie als de levering van mining rigs heeft vertraging opgelopen door COVID-19 en ook Canaan heeft daar last van. Dat heeft tot gevolg dat het aandeel onder druk staat.

Op moment van schrijven toont het aandeel aan techbeurs Nasdaq een verlies van 6,7%.

Bij de beursgang was een aandeel nog $8,99 per stuk, maar deze schommelt nu onder de 3 dollar. Concurrent Bitmain had lange tijd plannen voor een beursgang, maar heeft dat plan vorig jaar afgeblazen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...