bitcoin mining btc bitmain

Bitcoin miner fabrikant Canaan geeft $12,4 miljoen aan aandelen uit

Bitcoin (BTC) miner fabrikant Canaan geeft $12,4 miljoen aan aandelen uit. De beursgenoteerde Chinese firma heeft daartoe een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin miner fabrikant

In totaal zijn er 51,6 miljoen aandelen van 0,24 dollar per stuk uitgegeven. Het gaat echter om een specifieke aandelenemissie, want de aandelen zijn alleen te koop voor het personeel.

bron: SEC

Netto verlies

De timing van de uitgifte is opvallend. Want het komt enkele dagen nadat de fabrikant een netto verlies van 5,6 miljoen dollar bekend moest maken. Dat resultaat had betrekking op het eerste kwartaal in 2020, de periode dat wereldwijd het Coronavirus uitbrak.

Zowel de productie als de levering van mining rigs heeft vertraging opgelopen door COVID-19 en ook Canaan heeft daar last van. Dat heeft tot gevolg dat het aandeel onder druk staat.

Op moment van schrijven toont het aandeel aan techbeurs Nasdaq een verlies van 6,7%.

Bij de beursgang was een aandeel nog $8,99 per stuk, maar deze schommelt nu onder de 3 dollar. Concurrent Bitmain had lange tijd plannen voor een beursgang, maar heeft dat plan vorig jaar afgeblazen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!