bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Bedrijf biedt Mt.Gox slachtoffers $800 per Bitcoin

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $19,198.37.  Dat is 3.11% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0052 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $356,198,628,053.19 met een circulatie van 18,553,587 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bedrijf biedt slachtoffers Mt. Gox $800 per Bitcoin (BTC)

Er is een nieuw plan opgesteld om de investeerders van de voormalig Japanse bitcoinbeurs Mt. Gox tegemoet te komen.

Volgens een nieuw rapport probeert Gox Rising, een bedrijf uit Puerto Rico, contact te zoeken met schuldeisers van de beurs in een poging om hun Bitcoin claims op te kopen.

In 2014 ging de exchange failliet na een moeilijke periode. Tijdens een hack werd 850.000 BTC buit gemaakt uit de “hot wallet” van eigenaar Mark Karpeles. En alsof dat nog niet genoeg was kregen de aanvallers ook toegang tot 478 klantenaccounts, waarbij 25.000 BTC werd gestolen.

De gedupeerden wachten zes jaar na dato nog steeds op compensatie. Het gaat om honderden claims uit heel de wereld.

Sindsdien zijn er meerdere aanbiedingen geweest om de zaak op te lossen. Zo bood Fortress Investment Group, een private equity-onderneming uit New York, $1.300 voor iedere BTC. 

Ten tijde van de hack kostte een BTC nog $451. Het bedrijf bood in december vorig $755 per bitcoin aan, terwijl het in februari het voorstel dus verhoogde.

Hup Bitcoin #29: Pizza Day, hacks en gevoelige data opslaan

In deze kersverse Hup Bitcoin Podcast bespreken we het nieuws van de afgelopen week.

We bespreken het mooie verhaal achter Bitcoin Day. Laszlo Hanyecz betaalde in 2010 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s. Daarom is 22 mei een leuke feestdag. Het was een van de eerste transacties waar bitcoin werd gebruikt in plaats van de dollar.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door twee Nederlandse brokers: Bitcoin Meester en SATOS.

Presentatie: Robin Heester en Wessel Simons

Bitcoin Hodl Cursus: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

Bitcoin (BTC) is een alternatief voor het huidige geldsysteem met de dollar en euro. Een van de belangrijkste aspecten van deze financiële revolutie is het feit dat je je eigen geld in beheer kunt nemen.

Er is geen bank nodig, geen toestemming van een derde partij om een transactie te doen en je kunt elk bedrag zelf opslaan. Daar komt echter wel een hoop verantwoordelijkheid bij kijken, want kwijt is kwijt.

Bitcoin gebruiken is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Iedereen die een WhatsAppje kan sturen en een mail kan openen is in staat om BTC veilig te gebruiken.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen hoeft niemand ooit zijn bitcoin te verliezen. Het belangrijkste element voor het veilig bewaren is goed weten wat je doet. Wij helpen je in de vorm van een cursus graag op weg.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!