bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Goldman Sachs raadt BTC af voor klanten

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,142.47.  Dat is 0.21% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0109 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $168,402,926,029.50 met een circulatie van 18,419,850 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Investeringsbank Goldman Sachs: ‘Bitcoin is geen beleggingscategorie’

Bitcoin en investeringsbanken als Goldman Sachs staan ver van elkaar af. Het principe van bitcoin is vrij simpel: (persoonlijke) vrijheid en iedereen met een internet verbinding kan mee doen.

In een recente call met klanten raadt Goldman Sachs hun klanten af om in bitcoin te duiken. Het mooie aan bitcoin is echter dat je relatief gemakkelijk zelf aan de slag kunt zonder grote tussenpartijen die jouw portfolio regelen.

Dat van het internet is overigens niet eens een harde eis om bitcoin te gebruiken. Met een sattelietschotel kun je tegenwoordig ook meedoen met bitcoin: Bitcoin in de ruimte: Blockstream lanceert Satellite 2.0

Een eigen Bitcoin Wallet: Zelf op een veilige manier BTC bewaren

Ben je al bezig met bitcoin maar heb je die nog op een beurs staan? Dan kun je overwegen een eigen wallet te maken. De walletsoftware is gratis en je kunt hiermee jouw eigen geld in beheer nemen. Dat zorgt voor rust en zekerheid.

Wat beïnvloedt de prijs van bitcoin? Onderzoekers keken naar 27 landen

Het is onmogelijk om te bepalen door welke factoren de prijs van bitcoin wordt beïnvloed. Onderzoekers van Social Science Research Network deden toch een poging.

Volgens hen wordt de prijs van bitcoin vooral beïnvloed door veranderingen in de ontwikkelde markten, en niet door de opkomende markten zoals in Zuid-Amerika, delen van Afrika of zelfs Zuid-Korea.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!