bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Elon Musk heeft Bitcoin, J.K Rowling heeft interesse

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,773.61.  Dat is 6.69% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0078 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $236,609,320,697.73 met een circulatie van 18,523,293 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin prijs naar $75.000 door recessie’, zegt auteur ‘Rich Dad, Poor Dad’

De populaire schrijver Robert Kiyosaki is bullish op Bitcoin (BTC), omdat volgens hem het huidige economische stelsel op springen staat. ‘De komende 3 jaar gaat de prijs naar $75.000’, aldus de auteur.

De Vietnam-veteraan heeft roem vergaard met het boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ uit 1997. Daarin staat onder meer tips hoe men passief inkomen kan vergaren. Hij flirtte eerder al openlijk met Bitcoin. Zo betitelde hij in een podcast met Anthony Pompliano BTC als een “asset buiten het systeem”.

Bitcoin is niet zoals bijvoorbeeld aandelen direct gecorreleerd aan de reële economie. Het neemt – net zoals goud – een buitenpositie in.

In een nieuwe tweet benadrukt hij nogmaals het belang van Bitcoin als financiële asset. Als een manier om vermogen op te slaan in een wereldeconomie die sterk onder druk staat.

Centrale banken drukken onverminderd geld bij hun economieën te laten herstellen van de Coronacrisis.

J.K Rowling vraagt op Twitter naar Bitcoin, Bitcoiners reageren massaal

J.K Rowling vroeg op Twitter naar informatie over bitcoin (BTC). ”Ik snap bitcoin niet, leg mij het uit.” werd het startsein voor duizenden tweets richting Rowling.

De schrijfster van de Harry Potter-boeken geeft aan er nog weinig van te snappen, maar dat kwam niet door gebrek aan inzet vanuit bitcoiners. Allerlei prominente en minder prominente Twitteraars deden een poging.

Spoiler alert: Rowling zegt er nog altijd weinig van te begrijpen. Maar met een beetje geluk zitten er een paar mensen tussen haar miljoenen volgers die ook geïnteresseerd zijn geraakt. Gratis marketing.

Elon Musk verklapt hoeveel Bitcoin (BTC) hij bezit en het is niet veel…

Elon Musk verklapt op Twitter hoeveel Bitcoin (BTC) hij bezit. Spoiler: in vergelijking met zijn geschatte netto vermogen van 40 miljard dollar, is het niet veel…

De CEO van automaker Tesla deed zijn onthulling in een gesprek met J.K. Rowling, de bekende schrijfster van de Harry Potter-serie.

De schrijfster bracht de Bitcoin community in vervoering door de zin “I don’t understand Bitcoin, please explain it to me”.

Rowling kreeg een lading antwoorden naar zich toe gestuurd, maar was nog niet helemaal overtuigd.  Vervolgens reageert Musk in een tweetal tweets.

Musk antwoordde aan Rowling iets opmerkelijks. Bitcoin als ‘internetgeld’ is robuuster dan centrale banken die massaal geld bijdrukken door onder meer staatsobligaties op te kopen en de marktrente te verlagen naar nihil.

Musk verklapt 0.25 BTC aan Bitcoin te bezitten, omgerekend 2.375 dollar tegen de huidige koers.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!