Zwitserse waakhond keurt Bitcoin handel voor zakenbank InCore goed

InCore bank is de eerste Zwitserse business-to-business bank die Bitcoin en andere cryptovaluta diensten mag gaan aanbieden. Dat heeft de Zwitserse toezichthouder Financial Market Supervisory Authority (FINMA) bepaald.

Bitcoin diensten zakenbank

De zakenbank wil een breed palet aan diensten gaan aanbieden, zo staat in de aankondiging te lezen. Daarbij moet je denken aan de aan – en verkoop van bitcoin en het aanbieden van een bitcoin wallet. Bovendien biedt de bank opslag en verzekering van Bitcoin en andere assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee hoopt de bank haar klanten, vooral family offices, beleggingsfondsen, in deze nieuwe assetklasse te laten investeren.

In een interview met Finews.ch licht CEO Mark Dambacher zijn plannen toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Onze klanten krijgen exposure in deze nieuwe assetklasse zonder zelf in de infrastructuur te hoeven investeren. Ze genieten hetzelfde security niveau als ze gewend zijn bij aandelen en obligaties’. [/penci_blockquote]

Onder meer het IT-bedrijf Inacta AG levert de handelsinformatie en indexen voor de digitale assets. De private bank Maerki Bauman zal de custody en clearing voor zijn rekening nemen.

Het gaat niet zomaar om een bank, InCore geldt als een vooraanstaande bank binnen de Zwitserse bankensector.

Regulering

Hoewel géén EU-land, is in Zwitserland sinds 7 februari anti-witwasregelgeving van toepassing op Bitcoin en cryptovaluta. Dat betekent dat transactie boven de 1.000 Zwitserse frank (CHF) binnen het vangnet van de wet valt.

Ook in Nederland is sinds 21 mei de ‘cryptowet’ van toepassing. Een van de bepalingen in de wet is registratie van transacties boven de 15.000 euro door de Financial Intelligence Unit. De overheid wil hiermee het witwassen van gelden via Bitcoin tegengaan.

Uit onderzoek blijkt dat minder dan één procent van Bitcoin transacties zijn te relateren aan criminele activiteiten.

Lees meer over:
bankZwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.