bitcoin dollar

‘JPMorgan trekt Bitcoin beurzen Coinbase en Gemini als klant aan’

JPMorgan accepteert Bitcoin (BTC) beurzen zoals Coinbase en Gemini, zo meldt zakenkrant Wall Street Journal ‘op bronnen dichtbij de kwestie’.

De firma geldt als de grootste (zaken) bank van de VS en één van de grootste banken ter wereld. Gaat Bitcoin naar de volgende fase, erkenning door het financiële ‘establishment’?

Wat gaat JPMorgan voor ze doen? Allereerst het stroomlijnen van de bitcoin-naar-dollar transacties en vice versa. Bovendien gaat het storten en opnemen van dollars op de beurzen via het gevestigde Automated Clearing House (ACH) netwerk.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

‘Opmerkelijk nieuws’

Het is dus opmerkelijk nieuws, want Bitcoin is niet perse geliefd onder bankiers. Vorig jaar stopte Barclays haar bancaire dienstverlening aan Coinbase. Betekent dat Bitcoin in de volgende fase van adoptie zit?

‘In mijn ogen is het opmerkelijk nieuws’, aldus een bankier tegenover The Block.

‘Zo zijn de transactievergoedingen voor het bancaire betalingen minimaal. Ik verwacht dat JPM ook andere voordelen hieruit haalt zoals aanvullende diensten of samenwerking met deze klanten. Denk aan het voorbereiden van een beursgang’.

Volgens hem pikt ‘Wall Street’ dit nieuws zeker op en dat kan ertoe leiden dat de deuren ook opengaan voor andere Bitcoin bedrijven. Dit zorgt voor meer geloofwaardigheid voor deze industrie’.

Bitcoiners zullen fronsen bij de naam JP Morgan. CEO Jamie Dimon noemde Bitcoin in 2019 ‘a fraud’.

Paul Tudor Jones

Vorige week in het nieuws: Paul Tudor Jones, één van de grootste hedge fonds managers uit de financiële wereld, steekt 2% van zijn vermogen in Bitcoin (futures).

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!