Bitcoin protocol website Bitcoin.org krijgt dit jaar andere eigenaar

De mede-eigenaar van het domein Bitcoin.org neemt nog dit jaar afscheid van de site. Het domein Bitcoin.org is mede geregistreerd door Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van het Bitcoin (BTC) protocol.

Bitcoin.org nieuwe eigenaar

Bitcoin.org, een bekende website die informeert over Bitcoin technologie, is in augustus 2008 geregistreerd als domein. Volgens Similarweb had de website in de maand april 1,37 miljoen bezoeken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Satoshi Nakamoto én Bitcoin ontwikkelaar Martti Malmi registreerden het domein destijds. Nakamoto verdween in 2011 van de bühne en hij gaf de zeggenschap over de site aan een beperkt aantal personen.

Waaronder mede-eigenaar Cobra, die deze week in een post op Github bekend maakt te stoppen met zijn werkzaamheden. Hij zoekt een nieuwe eigenaar vanaf eind 2020 en geeft geen reden op voor zijn vertrek, zo meldt Decrypt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De domeinnaam blijft sowieso in goede handen, ik heb al een paar mensen op het oog’. [/penci_blockquote]

Controversieel

Op Github zijn er diverse suggesties gedaan om Cobra te vervangen zoals Bitcoin developers Will Binns en Saivann. Beiden zijn zeer actief in de Bitcoin Core community.

Ook Gregory Maxwell, mede-oprichter van Blockstream en Craig Watkins, beheerder van de Bitcoin.org wallet pagina zijn genoemd.

Cobra beheert de site sinds 2015 en is niet geheel onomstreden. Zo zei hij in 2017 onder meer: ‘De white paper van Satoshi moet herschreven worden omdat er teveel dogma’s in staan’.

Hij vond de controle die miners hebben op het Bitcoin netwerk ongewenst. Zijn uitspraken maakte Cobra een enigszins controversieel figuur in de doorgaans zéér uitgesproken Bitcoin community.

In zijn Github post zegt hij ook onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Mijn vertrek zal voor een aantal mensen een opluchting zijn. Ik kon niet met iedereen door één deur. Mijn vervanger zal zich hopelijk tot minder drama laten verleiden dan ik soms deed. Maar ik ben ook maar een product van deze huidige dramatische tijden’. [/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...