Bitcoin beurs Binance in gelekt document: ‘Concurrentie maakt ons zwart’

Het leven van een Bitcoin beurs gaat niet over rozen. De concurrentie is moordend, hackers liggen op de loer en de regelgeving brengt in het speelveld steeds meer grenzen aan. En dat eerste merkt de beurs Binance ook, blijkt uit gelekte documenten.

In een bericht dat vandaag intern binnen het bedrijf is verzonden, haalde de frontman Changpeng Zhao uit naar Chinese concurrenten. Media outlet The Block heeft dit document in handen gekregen.

Binance onder vuur

CZ beschuldigt de concurrentie er van dat ze Binance  ‘proberen aan te vallen’. Hij vertelt zijn werknemers dat Binance ‘zichzelf zal verdedigen’.

Meerdere medewerkers van Binance bevestigen dat het document echt is, en dat het dus niet gaat om nep document. Het is zowel in het Engels als in het Chinees geschreven. Het stelt de Chinese concurrenten “Binance wanhopig proberen aan te vallen, met behulp van onprofessionele methoden”.

CZ beschuldigt de concurrenten vervolgens van het organiseren van een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval op de exchange.

Daarnaast riepen ze ook via neppe klanten van Binance op om in opstand te komen tegen de exchange. Daarmee verspreidden ze dus “nepnieuws” over het bedrijf. Ze gingen zelfs zo ver dat ze poogden dat men op het lokale politiebureau aangifte moest doen tegen de offtime.

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Chinese Bitcoin beurzen

De rivaliteit tussen de Chinese beurzen Binance, Huobi en OKEx is niet nieuw. Zowel op sociale media als in groepchats heeft de CMO Yi He meerdere keren beweerd dat de concurrenten van Binance de exchange proberen te bestoken met nepnieuws. Hierbij hoort ook het publiceren van ‘ongunstige’ onderzoekrapporten.

Opmerkelijk genoeg schrijft Zhao aan zijn personeel dat deze aversie tegen zijn beurs komt omdat de concurrentie ten onrechte denkt dat ze geen “sterke [overheids] relaties” heeft in China.

“Ze kunnen denken dat dit ons pijn zal doen, omdat we geen sterke relatie hebben met de overheid van China. Maar dit is allebei onjuist. We vallen nooit proactief anderen aan, maar we zullen ons absoluut verdedigen.”

Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak is achter dit bericht.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!