‘Bitcoin prijs met Bart Simpson patroon komt door derivaten’

Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, denkt dat we nog niet af zijn van de zogenaamde Bart patronen. Zolang traders zaken blijven doen op derivatenbeurzen, zullen we volgens hem gewoon de “Bart Simpson” kunnen blijven zien op de prijsgrafiek van Bitcoin.

Bitcoin prijs

Wellicht denk je nu ineens: Wat heeft Bart Simpson te maken met Bitcoin? Nou, kijk maar eens naar onderstaande grafiek. Enkele dagen geleden schoot de koers enorm omhoog om nog geen twee dagen geleden weer omlaag te schieten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Coinist Podcast van 4 juni vertelde zei Zhu meer over dit zogenoemde Bart patroon. Volgens de CEO zijn dit soort bewegingen van de prijs uniek voor de cryptomarkt vanwege een combinatie van het volume en de derivatenmarkten.

Derivaten en manipulatie

Zhu denkt niet dat deze bewegingen het resultaat is van manipulatie van de markt. “Ik zie het als het feit dat de overgrote meerderheid van Bitcoin bij deze exchanges wordt weg gehouden […] en er niet wordt verhandeld. Er dus maar een heel klein deel van de Bitcoin die voor de prijsveranderingen zorgt.” zei Zhu.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Er komt een soort bounty om deze flow aan posities te kunnen liquideren […] en zodra de mensen de kans zien kunnen ze met de lage liquiditeit op een manier de prijs naar een bepaald punt laten gaan. “[/penci_blockquote]

“Voor de lange termijn hodlers maakt het dus niet zo veel uit. Als mensen na verloop van tijd zich gaan indekken tegen deze bewegingen, zullen we ze steeds minder gaan zien.”

De eerste keer dat er een link tussen de cryptomunt en de cartoon is gelegd was in 2015. Destijds ging één bitcoin nog voor slechts $250 over de digitale toonbank. De originele tweet hierover is helaas van Twitter verwijderd.

In een eerder artikel op Bitcoin Magazine NL keken we al eens naar een andere mogelijke oorzaak. Want naast de manipulatie waar Zhu het ook over heeft, past ook het Wyckoff patroon bij dit plaatje. Deze theorie gaat over een markup en een markdown en een rustige periode hiertussen. Als je het zo bekijkt, is een Bart patroon al snel gevormd.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over het nieuws!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC