Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een correctie naar $8.600?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) daalde eergisteren plots met 10%. Is dit het begin van een correctie of kunnen we nog boven de $10.000 uitkomen op korte termijn?

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de week groen begonnen maar lijkt rood te gaan eindigen. Vorige week was er er een shooting star candlestick te zien en is bearish. Dit is gebeurd bij de $10.500 die al eerder een sterke weerstand is gebleken (rode rechthoeken) en nu weer.

Dit valt ook samen met de bovenste Fibonacci golden pocket (weerstand).

De weerstand is ook terug te zien in de RSI. Er is ook een potentiële bearish divergentie te zien op de RSI en koers.

Ik ben op het moment overwegend bearish vanwege het falen van bullish patronen op de lagere tijdgrafieken en zojuist genoemde indicatoren.

In het bearish scenario is dit de huidige top geweest en krijgen we een ommekeer waarin de koers verder zal dalen. Support vinden we op de 50WMA/$8.700, $7.700, de 100WMA/$7.250 en de 200WMA/$6.400. De laatste twee vinden ook samenvloeiing met de .5 en golden pocket regio van de Fibonacci retracement.

Let op, dit zijn potentiële targets en elke dag geeft nieuwe informatie of die bereikt kunnen worden. $6.400 is geen gegarandeerde target dus let daarmee op in je strategie. Het is een mogelijkheid, en geen zekerheid.

Figuur 1: De koers is voor een derde keer afgewezen bij de $10.500 en we hebben een rode week.

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een correctie naar $8.600?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er eerder een symmetrische driehoek uitgebroken die weerstand vond net onder de $10.500. Vervolgens werd er een opwaartse driehoek gevormd die nu ook aan de onderkant naar beneden is gebroken om support te vinden op de steun zone tussen $9.150 – $9.300.

Bullish scenario

Vanaf de bodem van 12 maart zijn er telkens higher lows gevormd op weg naar $10.500. Ook de laatste daling naar de steun zone is een higher low en houdt de 50MA als support. Voor het bullish scenario om opnieuw de $10.500 te testen moet de koers weer boven de $9600 – $9800 komen en sluiten op de dagelijkse.

Bearish scenario

Afwijzing van $10.500 weerstand, een gefaalde bullish symmetrische driehoek en een potentieel gefaalde opwaartse driehoek zijn niet bullish voor verdere bullish koersontwikkeling. Daarnaast is er nu ook een lower high gevormd. In het bearish geval verliezen we $9.150 – $9.300 support bij een volgende test.

Dan zie ik de koers vrij snel doorgaan richting de $8.500 – $.8600 support. Vanaf daar moet er worden gekeken naar lagere targets van de wekelijkse.

Op het moment wedden de meeste mensen middels hun trade positie dat de koers naar boven zal uitbreken. Vaak heeft de meerderheid het mis. Daarnaast hebben we ook afgelopen dagen een flinke daling gezien op de Amerikaanse beurzen en daar is potentieel een eind gekomen aan de uptrend.

Als dit verder doorgaat naar beneden zal bitcoin daarin mee worden genomen.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste bitcoin prijs ontwikkelingen? Volg ons op YouTube voor video analyses.

Figuur 2: De koers vindt support op de 50MA, maar is dat sterk genoeg?

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een correctie naar $8.600?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is de koers onder de 12EMA en 26EMA (blauwe/rode lijnen) beland en dat betekent dat de bears op dit moment de overhand hebben. De blauwe rechte lijnen vormen de dagelijkse opwaartse driehoek die naar beneden is uitgebroken en een strijd om de onderste lijn is gaande. Vooralsnog is de 200MA-4u support.

De koers zit ook in een evenwicht patroon dat gevormd wordt door de lows en highs en zal zo te zien ook dit weekend moeten uitbreken. Dit kan beide kanten op, maar vooralsnog leun ik de bearish kant op. We zien hoog bear volume omlaag, maar laag bull volume omhoog.

Figuur 3: De bears hebben nog de overhand en zitten onder de 12/26EMA’s.

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een correctie naar $8.600?

Wat gaat bitcoin doen?

Na gefaalde bullish patronen ben ik van mening dat dat we nu een diepere correctie gaan krijgen voor de stijging vanaf 12 maart. Naast de gefaalde patronen zijn er een aantal indicatoren bearish. Sterk support op de korte termijn zit in ieder geval op $8.500 – $8.600.

Als dat breekt hoeven we pas te kijken naar targets daaronder. Om mij bullish te krijgen moet de koers op de dagelijkse grafiek weer boven de $9.600 – $9.800 komen én sluiten.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Actuele bitcoin prijs in euro’s: