bitcoin btc mining

Bitcoin difficulty rate stijgt 14,95%, grootste stijging sinds januari 2018

De bitcoin (BTC) mining difficulty rate is weer gestegen met 14,95 procent bij block 635.040. Het is de grootste stijging in moeilijkheidsgraad sinds begin 2018.

Elke twee weken is er een automatische aanpassing van het Bitcoin protocol. De huidige moeilijkheidsgraad is 15,78 biljoen.

Bitcoin difficulty rate: +14,95%

De ‘bitcoin difficulty’ is een term om de moeilijkheidsgraad om een hash onder een bepaald getal te vinden. Het is – simpel uitgelegd – een wiskundige puzzel die een miner moet oplossen om een block te vinden.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin zich aan, waardoor de gemiddelde tijd voor het vinden van een block op circa 10 minuten ligt.

Nu de difficulty rate met bijna 15 procent is gestegen, ligt de lat voor miners weer een stuk hoger. Mining bedrijven gaan met – gelijkblijvende rekenkracht – ‘lastiger’ een nieuw Bitcoin block vinden.

Voor het vinden van een nieuw block ontvangt een miner een ‘block subsidy’ van 6,25 BTC en de transactie fees. De reward bestaat daarnaast uit de transacties in het block, waarvoor de miner de fees ontvangt.

Door de aanpassing naar boven zullen miners de ‘klassieke’ rig Antminer S9 definitief gaan uitfaseren. Het is simpelweg niet meer winstgevend om deze te draaien.

Veranderingen

Op 4 juni daalde de moeilijkheidsgraad nog met 9,29 procent (block 633.024). Op 26 maart was er sprake van de grootste daling met 16%.

The Block heeft de veranderingen in kaart gebracht sinds begin 2018.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!