Bitcoin en Satoshi Nakamoto in middelpunt van film ‘Decrypted’

Hoe zou Satoshi Nakamoto eruit hebben gezien? En wat zou zijn verhaal zijn? De kans is klein dat we het échte verhaal van deze genie te horen zullen krijgen. Echter is er al wel een film geproduceerd waarin de bedenker van Bitcoin in het middelpunt staat.

De nieuwe film vraagt zich af: wat als de NSA Satoshi Nakamoto zou hebben ontvoerd en gemarteld, in de overtuiging dat hij een ernstig gevaar is voor de nationale veiligheid?

Satoshi in een film

De film uit het Verenigd Koninkrijk heeft de titel ‘Decrypted‘. Het plot van het verhaal is dat Satoshi Nakamoto de meest gezochte terrorist van de wereld is. En daarom zit de NSA achter hem aan en wilden ze hem ontvoeren en pijnigen.

Meer over het verhaal kun je lezen in de blogpost over deze film. Het is nogal aangedikt met provocerende thema’s.

Een film zou geen film zijn zonder plot twists. Dus wees gewaarschuwd voor spoilers! Zo heeft Nakamoto een minnaar, een transgendervrouw met de naam Sofia. En zij is toevallig ook zijn handlanger.

In een interview met Cointelegraph vertelt producent Phil Harris meer over de film:

‘We hebben 70 procent van deze film opgenomen voordat we moesten stoppen vanwege de COVID-19-crisis. Dus deze 70% zijn we nu aan het bewerken en editen. Ik denk zowel als zowel filmproducent als, maar ook als fervent crypto-fan. Ik wil graag de cryptospace binnen de industrie beter leren kennen.”

De film is niet zomaar een verhaaltje over Satoshi Nakamoto. De film zelf is namelijk ook gefinancierd met cryptovaluta. Harris voegde eraan toe dat de eerste release van de film zal plaatsvinden via crypto-native videoplatforms.

Hij verzekerde ook dat ze veel onderzoek hebben gedaan om ervoor te zorgen dat de elementen die met Bitcoin te maken er ook echt authentiek uitzien.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Bitcoin in een film

De scenarioschrijver voor de film is Mick Sands, ook een cryptofanaat. Het fascineert hem enorm dat het bestaan van Bitcoin een bedreiging is voor de Amerikaanse gevestigde orde:

‘Mick, onze schrijver, is een beetje een rebel. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de cryptowereld en wilde dit al langere tijd in een film gebruiken. Vooral hoe de Amerikaanse veiligheidsdiensten het zien als een grote bedreiging voor de wereldeconomie en hoe ze het wanhopig proberen te ontmantelen en te reguleren. ‘

Harris is ook van mening dat de filmindustrie een (crypto)revolutie doormaakt. Hij stelt dat jonge onafhankelijke filmmakers steeds minder keuzes hebben om hun video’s te publiceren. De dominantie van de grote platforms om video’s te streamen is enorm:

“We wilden dat deze film onderdeel is van de cryptorevolutie binnen de filmindustrie. We zullen de film vrijgeven op op crypto gebaseerde video on demand platformen. Denk aan LiveTree, Breaker, Movieschain, Cinezen en Cinema Well.”

Naar alle verwachting wordt de film tegen het einde van 2020 gepubliceerd.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!