Amerikaans investeringsbedrijf vraagt toestemming voor beursgenoteerd Bitcoin fonds

Het investeringsbedrijf Wilshire Phoenix wil graag een eigen beursgenoteerd bitcoin fonds registreren. De Amerikaanse onderneming heeft een verzoek ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

De toezichthouder gaat zich buigen over de aanvraag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin fonds

Aandelen in het fonds biedt investeerders de mogelijkheid om zich bloot te stellen aan de bitcoin prijs, zonder deze zelf op te slaan. Investeren in een beursgenoteerd fonds is voor grote instituten makkelijker dan zelf bitcoin kopen.

Het gaat in tegen de kernwaarde van bitcoin dat je zelf je eigen geld kunt beheren, maar tegelijkertijd heeft iedereen de vrijheid om met bitcoin te doen wat hij/zij wil.

Wilshire Phoenix kiest voor de toepasselijke naam Bitcoin Commodity Trust.

Concurrentie voor Grayscale

Dit financiële product lijkt op de Grayscale Bitcoin Trust. Grayscale koopt maandelijks voor miljoenen dollars aan bitcoin om aan de vraag te voldoen, dus er lijkt wel interesse te zijn in dit soort producten.

Grayscale richt zich met name op grote bedrijven en gecrediteerde investeerders, terwijl Wilshire de retail investeerder aan zich wil binden. Elk aandeel in het fonds wordt gedekt door bitcoin en volgt de prijs van bitcoin.

Voor die bitcoin prijs wordt de prijsindex van de Chicago Mercantile Exchange (CME) gebruikt. CME faciliteert onder andere de handel in bitcoin futures.

Uiteraard zijn aandelen in dit soort fondsen duurder dan het zelf kopen van bitcoin. De bedrijven achter deze producten willen immers ook geld verdienen. Het is een manier voor investeerders die zich niet willen verdiepen in de techniek voor het opslaan van BTC om toch mee te doen in de markt.

Fidelity Digital Assets is verantwoordelijk voor het beheer van de bitcoin van het toekomstige fonds.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)