Bitcoin verslaat goud, aandelen en olie in 2020 met 30% stijging

Hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) enorm volatiel is, is de cryptomunt bezig met een goed jaar. Waar de koers in maart nog grofweg halveerde naar $3.850 en ook vandaag een duikeling maakt van $9.650 naar ~$9.300, presteert Bitcoin over het hele jaar gezien prima.

Bitcoin in de financiële markt

Bitcoin begon het jaar met ene prijs van $7.200. Daarmee staat de koers op dit moment ruim 30% hoger dan 1 januari. Op het hoogtepunt stond de koers medio februari nog op $10.400. Destijds stond BTC 44% hoger dan twee maand daarvoor.

Dit bullish momentum werd onderbroken toen Bitcoin de hierop volgende maand daalde als gevolg van de onrust op de wereldmarkt. Na de flinke drop in maart bungelt de koers nu al geruime tijd tussen de $9.000 en $10.000.

Maar als we naar andere assets kijken, presteert Bitcoin meer dan prima. Cryptowatch vangt de Year To Date (YTD)  percentages van meerdere activa in één tweet.

Het ‘traditionele’ goud staat 16% hoger dan een half jaar geleden. Goud onderging in de eerste helft van 2020 vergelijkbare prijsacties. Het begon het jaar sterk door te stijgen van $1.529 naar $ 1.700 op 17 maart. Maar dat duurde niet lang.

Net als praktisch elke andere financiële markt, stortte ook de spotprijs van goud halverwege maart in. Momenteel staat de goudprijs echter op een hoogtepunt: $ 1,778. Dat is sinds juli 2011 niet meer voorgekomen.

Aandelen en olie

Ook bij de Amerikaanse techbeurs Nasdaq ging het er goed aan toe. De S&P500 presteerde daarentegen minder voorspoedig en olie heeft helemaal een zwaar jaar. Door het stilvallen van zowel een groot deel van de transport en toerisme is de vraag naar ‘crude oil’ aanzienlijk afgenomen.

Verschillende andere grote markten, waaronder dus de Nasdaq index en de meeste volatiliteitsindices, presteren goed. De meeste populaire aandelenindices, waaronder de Nikkei 225, Dow Jones en FTSE staan dit jaar nog in het rood.

Maar met nog meer stimulus cheques op komst zouden deze prijzen zomaar weer boven water kunnen komen te staan.

Bij de eerdere uitreiking van de cheque steeg de prijs van Bitcoin flink. Ook was er op Coinbase een duidelijke spike te zien in het aantal stortingen die exact $1.200 bedroegen. De toekomst gaat uitwijzen of dit opnieuw gebeurd, het is geen zekerheidje.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!