‘Satoshi verdiende expres minder Bitcoin (BTC) bij begin van netwerk’

Er is nog altijd veel onbekend over de beginjaren van bitcoin (BTC). De identiteit van de bedenker van BTC (Satoshi Nakomoto) is het grootste mysterie, maar er zijn andere opmerkelijke te vertellen die door analyses naar voren komen.

Volgens een nieuwe blogpost van Sergio Demian Lerner, mede-oprichter van de Bitcoin startup RSK, koos Satoshi er bewust voor om niet alle bitcoin die hij kon minen binnen te hengelen.

Het gaat hier om een theorie, er is (nog?) geen bewijs.

Patoshi

Lerner baseert zijn beweringen op basis van cijfers van de ‘Patoshi blocks’. Patoshi is de benaming voor een vroege actieve bitcoin miner, waarvan wordt gedacht dat het Satoshi was.

Lerner beweert dat degene achter de Patoshi blocks na elk nieuwe block even zijn hardware uitschakelde. De reden? Andere mensen moesten ook kansen zien in bitcoin en blocks kunnen vinden.

Het bitcoin protocol probeert de gemiddelde tijd tussen blocks op ~10 minuten te houden. Patoshi besloot om in het begin de helft van die tijd te wachten voordat hij weer ging minen.

Er wordt aangenomen dat Patoshi het overgrote gedeelte van de eerste blocks heeft gemijnd.

Lerner

Lerner is al jaren bezig met dit onderwerp en samen met anonieme onderzoekers probeert hij dit verhaal verder te ontrafelen. De grote vraag is: hoeveel bitcoin heeft Satoshi in het begin verdiend met minen?

De huidige schattingen van het vermogen van Satoshi in bitcoin variëren nogal: Satoshi zou tussen de honderdduizenden en ruim 1 miljoen bitcoin bezitten.

Beginjaren

Iemand met een aantal bitcoin adressen uit de beginjaren nam recentelijk de moeite om een bericht te ondertekenen. Een vroege Bitcoin miner noemt Craig Wright een oplichter met ‘zijn’ adressen.

Het is onduidelijk wie er achter dit bericht zat.

De theorie ligt in lijn met een ander verhaal over Satoshi. De vroege bitcoin developer Laszlo Hanyecz vertelde eerder dit jaar over zijn mailverkeer met Satoshi, daarin werd Hanyecz gevraagd om niet te snel te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van mining.

Satoshi wilde eventuele aanvallen op het netwerk afwenden met GPU mining, iets wat lastiger werd als de aanvallers ook betere mining protocollen hadden.

Tijdens het begin van het bitcoin netwerk was de bedenker actief bezig met het beschermen ervan. Het netwerk moest eerst groeien waarna hij uiteindelijk in 2010 officieel afstand deed van zijn actieve rol binnen het project.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!