opties Bitcoin BTC

Bitcoin (BTC) Update: koers valt uit ascending triangle, dip richting $8.500?

Na een lange beweging in de ascending triangle is de Bitcoin (BTC) koers daar toch echt uitgevallen.

In de analyse van vorige week hadden wij nog een stijgende move verwacht richting de bovenkant van dit patroon voordat we konden beslissen wat Bitcoin op de long-term gaat doen.

Nu Bitcoin na deze stijging tóch uit dit patroon is gevallen, geeft ons dat meer inzicht voor de komende week.

Lees de Bitcoin update van CryptoTargets!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we het breken van dit patroon goed in beeld. De bulls probeerden Bitcoin nog terug te krijgen in dit patroon, maar de verkoper hadden in dit geval de macht en brachten Bitcoin direct naar een lower low (LL).

Ook dit is een bearish teken, wat kopers doet veranderen in verkopers, waardoor de koers nog verder zakt.

Via de rode pijlen kan je onze verwachting volgen. Dit is namelijk een daling richting de grote onderliggende supportlijn op $8.500, waar we het al vaker over hebben gehad.

Bitcoin 4-uursgrafiek (Binance)

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Verder uitgezoomd op de daggrafiek zien we echter wat anders. Beweegt Bitcoin hier in een falling wedge?

Als dit het geval is, moet Bitcoin support blijven houden boven de $8.700 om vervolgens weer verder te kunnen stijgen richting de bovenkant van deze wedge op circa $9.400.

Dit patroon zou gunstig zijn voor de kopers aangezien een daling richting de $8.500 supportlijn er dan (voorlopig) nog niet inzit.

Vanaf circa $9.400 zou de koers dan namelijk alsnog een daling krijgen richting de supportlijn op $8.500 om dan verder te beslissen wat het gaat doen.

Richting de onderliggende supportlijn helemaal op $7.200? Of wederom een bounce richting de bovenkant van de wedge en zelfs nieuwe high’s in dit jaar op $11.000?

Bitcoin daggrafiek (Binance)

Bitcoin (BTC) futures

Brengt de futures chart weer roet in de analyse? Er is namelijk wederom een GAP verschenen dit weekend. De open GAP ligt begint op $9245 en eindigt op $9180.

Opmerkelijk hieraan is, is dat de koers al in de ‘gap’ terug is geweest (zie groene horizontale lijn). 9 van de 10 keer zorgt zo iets ervoor dat de ‘gap’ dan direct wordt gevuld. Dit is namelijk een patroon waarop traders inspelen.

Echter is de koers na het ‘raken’ van de ‘gap’ weer snel gezakt en blijkt het nu nog steeds te zakken. Is de markt dan echt zo bearish dat het de volume van traders niet eens aan kan?

Bitcoin futures (CME)

‘Bearish markt’

De markt ziet er bearish uit met een lichte hoop naar boven door de falling wedge en de open futures gap die nog gevuld moet worden.

Blijft de koers bearish? Dan kunnen we (een kleine) support verwachten op $8.500 en wellicht een verdere daling naar onderliggende support op $7.200.

Keren de marktomstandigheden? Dan kunnen we een stijging verwachten richting de bovenkant van de faling wedge op circa $9.250 waarmee ook gelijk de open futures gap is gevuld.

CryptoTargets

Verdien mee met onze analisten en maak exact dezelfde instapmomenten. Probeer het 7 dagen gratis en vrijblijvend uit. Daarna slechts €39 per maand. Meer informatie op de website van CryptoTargets.
Mis nooit meer een perfecte trade!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!