Bitcoin BTC update koers prijs

Bitcoin (BTC) Update: Bulls in lockdown, gaat de koers dalen naar $8.600?

De koers van Bitcoin (BTC) blijft zich momenteel strak in consolidatie begeven. Waarbij we een rustige prijsschommeling zien, die voorlopig nog wel even aan kan houden. De scherp afgenomen volatiliteit laat echter wel zien dat we een volgende grote beweging langzaamaan weer kunnen verwachten.

En dat de aanhoudend bearish signalen een dip blijven ondersteunen. Een momenteel weinig spannende markt, met uitzicht op een dip richting $8.000. Of toch niet?

Bitcoin (BTC) Update

De aanhoudende consolidatie en rustige markt kan een teken zijn van stilte voor de storm. Waarbij we zoals we hebben besproken in de afgelopen TA’s een dip verwachten richting $8.000.

Maar ondanks het aantal afwijzingen van $10.000 en de ontstane bearish signalen zien we nog weinig druk naar beneden.

Dit in mede te maken hebben met het feit dat de uptrend momenteel staande lijkt te houden op de daily chart van Bitcoin.

De koers ligt momenteel tussen de 21 en 50 EMA. Welke als sterke support hebben gediend in de weg omhoog. Met het consolideren tussen $9.200 en $9.500 zien we geen breken van deze uptrend op langer termijn.

Bitcoin daily chart 21 juni 2020

“Bearish signalen op de 4-uursgrafiek”

Daarvoor zullen we de verwachte dip richting $8.000 moeten gaan zien. Maar ook deze kan uitblijven en wellicht bij slechts een hele korte fake-out blijven.

De daily chart blijft er dus momenteel redelijk bullish uit zien. Al laat price action wel zien dat er een top is gemaakt, en wanneer deze niet breekt, de koers ook op lange termijn zal gaan dalen.

Ondertussen zien we op de 4h chart dat EMA’s zich al beginnen te kruizen. En daarmee een bearish dip steeds meer beginnen te ondersteunen.

Het laatste sterke punt dat nu de koers nog omhoog aan het houden is, is de 200 EMA. Welke vaak duidelijk een trend kan aantonen en bij het breken ervan vaak sterke reacties laat zien.

Bitcoin 4h chart 21 juni 2020

Dip naar $8.600?

In de nabije toekomst blijven we dus ook echt nog de dip naar $8.600 en waarschijnlijk $8.000 zien. Waar nu nog consolidatie aan vooraf gaat. Deze consolidatie kan zeker nog een tijd door blijven gaan. Al lijkt volatiliteit echt op een zeer laag punt te zijn gekomen sinds weken. Een uitbraak en flinke beweging liggen dus op de loer.

Ondanks dat de langere termijn nog steeds bullish signalen afgeeft en de switch richting een bearish trend nog niet laat zien.

Kunnen we langzaamaan steeds zekerder zeggen dat we een dip gaan zien. Met nog steeds $8.600 als een sterk vangnet gevolgd door $8.000.

Met de huidige lage volatiliteit zal de uitbraak steeds heftiger kunnen worden. Bullish tekenen laten op zich wachten, en het opnieuw testen van $10.000 zal voorlopig uitblijven. Tenzij er ineens gekke bullish bewegingen naar voren komen. Wat we voorlopig niet verwachten.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!