bitcoin update btc data

‘Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials’

De algemene kennis over bitcoin (BTC) groeit met de jaren, met name millennials zijn wel te spreken over BTC. Dat blijkt uit een onderzoek van The Tokenist.  Zij ondervroegen bijna 5000 deelnemers uit 17 landen.

Het is een klein onderzoek, maar geeft wel een sentiment weer: meer mensen lijken bitcoin boven traditionele financiële instituten te kiezen.

Millennials en bitcoin

The Tokenist vergeleek data uit andere onderzoeken in 2017 met hun meest recente enquête. Om een voorbeeld te geven: bijna de helft van de ondervraagden heeft liever $1.000 in bitcoin dan in goud of vastgoed. Dat is een groei van 13% tegenover 2017.

Millennials (geboren tussen 1980 en midden jaren 90) zijn de mensen met de meeste interesse in bitcoin.

Een ander onderzoek van Charles Schawb in 2019 bevestigt deze conclusie ook. Met name het Grayscale bitcoin fonds is populair onder millennials.

Bitcoin tegenover obligaties, aandelen, vastgoed en goud volgens The Tokenist

Meer kennis

Ook lijken mensen meer kennis te hebben over bitcoin. Dat zeggen zij althans in het onderzoek. Dat is goed te zien in onderstaande grafiek. Het overgrote deel van de ondervraagden heeft nog nooit bitcoin gekocht, maar de grootste groep geeft nu aan wel bekend te zijn met het onderwerp.

Bekendheid met bitcoin voor 2017 en 2020. Data via The Tokenist

Is bitcoin goed voor de wereld?

Een leuke vraag in het onderzoek van The Tokenist had betrekking op de rol van bitcoin in de wereld: ”Is bitcoin een positieve innovatie in financiële technologie?” In 2020 gingen meer mensen akkoord dan in 2017.

Bitcoin tegen banken

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk: kan bitcoin uiteindelijk de huidige financiële instellingen als banken vervangen? De ondervraagden reageerden op de vraag: ”Als je moet kiezen, wie is er meer betrouwbaar, bitcoin of grote banken?”

The Tokenist: ”Er is een groot verlies van vertrouwen in traditionele banken geweest over de laatste drie jaar en bitcoin heeft hiervan geprofiteerd. ” 47% van de respondenten gaf aan bitcoin meer te vertrouwen dan banken. Een opvallend hoog percentage dat een stuk hoger ligt dan het aantal mensen dat aangaf al bitcoin te hebben (gekocht).

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!