Bitcoin miner Hut 8 wil $7,5 miljoen ophalen voor upgrade complex

Bitcoin (BTC) miner Hut 8 wil 7,5 miljoen dollar aan kapitaal ophalen om betere miners te kopen. Dat maakt de Canadese firma bekend in een persbericht.

De Nederlandse mede-oprichter Marc van der Chijs vertelde in mei tijdens deze Hup Bitcoin-aflevering al over die plannen. Omdat het bedrijf is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, moet men deze informatie in de openbaarheid delen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miner Hut 8

Momenteel maakt het bedrijf gebruik van BlockBox bitcoin miners, modulaire, verplaatsbare containers met daarin mining rigs. Dat geeft Hut 8, die in Canada goedkope elektriciteit omzetten in Bitcoin, een aantal voordelen. Zo is een locatie van complex flexibel te veranderen.

Net zoals bij een ‘normale’ kapitaalronde geeft het bedrijf aandelen uit in ruil voor vers kapitaal. Dat is een spel tussen geïnteresseerde partijen en de aanbieder (Hut 8).

Zij prijzen één aandeel op $1,45 bij een mogelijke deal, terwijl de werkelijke prijs op de beurs met $1,20 lager ligt.

Formeel moet de TSX, waar de aandelen van Hut 8 op verhandeld worden, nog goedkeuring geven voor de nieuwe uitgifte. Met deze aandelenuitgifte kan de firma zaken doen met een nieuwe chipfabrikant.

Eerder maakte men bekend dat men ook chips van andere leveranciers dan vaste partner Bitfury mag aanschaffen.

Omzetverlies

Men moet ook op zoek naar andere oplossingen, omdat de omzet Hut 8 al drie kwartalen achtereen daalt. Door COVID-19 heeft de leverantie (en ook de financiering) van nieuwe miners ‘maanden vertraging’ opgelopen.

Bovendien is met de halving op 11 mei dit jaar de block subsidie voor miners gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...