Bitcoin miners verkopen minder BTC dan het afgelopen jaar

Bitcoin (BTC) miners verkopen momenteel veel minder bitcoin dan eerder. Dat blijkt uit data van databedrijf Glassnode, met de ‘Miner Outflow Multiple (MOM)’ brengen zij in kaart hoeveel bitcoin miners verkopen ten opzichten van hun jaargemiddelden.

En dat cijfer staat erg laag. Dat betekent dat miners momenteel minder bitcoin verkopen dan gemiddeld het afgelopen jaar. Dit is geen grote verrassing, want door de derde bitcoin halving krijgen miners nu nog 6,25 BTC per block in plaats van 12,5 BTC voor de halving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bullish’

Op 3 juni was de MOM ratio 0,534. Net voor de halving stond deze statistiek nog ruim boven de 1. Toen in december 2018 de prijs van bitcoin naar $3.100 daalde was dit cijfer 0,28.

De Belg Tuur Demeester reageert optimistisch op deze cijfers: Gezonde bitcoin miners houden hun bitcoin vast, miners die het moeilijk hebben zijn bijna uitverkocht.

Miner Outflow Multiple (MOM) volgens Glassnode.

Bitcoin miners verkopen minder BTC dan het afgelopen jaar

Verkoop door miners

Bitcoin miners zijn de partijen die de nieuwe bitcoin ontvangen. Zij kunnen ervoor kiezen de bitcoin te verkopen of vast te houden.

Wanneer veel miners ook veel bitcoin moeten verkopen om winstgevend te zijn dan heeft dit automatisch gevolgen voor de markt. Er is dan immers meer aanbod dan wanneer miners hun bitcoin voornamelijk vasthouden.

Miners hebben sinds de bitcoin halving gemiddeld nog ‘slechts’ zo’n 900 BTC per dag te verdelen. Bitcoin beurzen zien hun omzet (in zowel bitcoin als dollars) echter flink stijgen.

Bitcoin analist Willy Woo ziet op de korte termijn beurzen het stokje overnemen van miners op het gebied van verkoopdruk op de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...