Het Amerikaanse bitcoin miningbedrijf Core Scientific koopt 17.595 bitcoin miners van fabrikant Bitmain. Dat is goed nieuws voor Bitmain, want het bedrijf verkeert in zwaar weer en dit is de grootste bestelling voor hun Bitmain Antminer S19 hardware.

Klachten en Bitmain

De S19 is de nieuwste hardware van Bitmain. Dit soort hardware wordt speciaal gemakat om bitcoin te minen. De constante strijd door het proof-of-work protocol van bitcoin zorgt ervoor dat miners constant nieuwe hardware nodig hebben om bij te blijven.

Ben je niet meer zo efficiënt als de concurrentie? Dan is de kans kleiner dat je een block vindt en daarmee bitcoin verdient.

De hardware van Bitmain is echter lang niet altijd even betrouwbaar. Sommige klanten hadden te maken met 30% van hun miners die er zomaar mee stopten kort na aanschaf. Mede daarom heeft Bitmain, als

Het uitbreiden van de cursussen is een logische stap, een gedeelte van de Antminer 17 hardware had namelijk te maken met technische fouten. Verschillende klanten van Bitmain klaagden over 30% van hun miners die er zomaar mee stopten.

Als doekje voor het bloeden kondigde het bedrijf extra cursussen aan zodat hun klanten zelf het onderhoud kunnen doen. 

Grote partij in Amerika

Core Scientific is een van de grootste bitcoin mining ondernemingen in Amerika. De CEO van Core Scientific, Kevin Turner, geeft uitleg over de nieuwe aankopen: ”Met goedkope lagentermijn energiecontracten en met de meest krachtige miners zijn we in staat om onze klanten in hun behoeftes te voorzien.”

Je kunt als baas van een mining bedrijf natuurlijk ook weinig anders zeggen…

Het grootste gedeelte van bitcoin miners bevindt zich nog altijd in China. Zo’n 65% van alle hashpower komt uit dat land. Maar ook in landen als Amerika, Rusland en bijvoorbeeld Iran trekt de bitcoin mining industrie aan.

Core Scientific meldt dat een gedeelte van de hardware nu al kan draaien. Zij verspreiden de nieuwe miners over in totaal 60.000 m² aan oppervlakte in verschillende datacentra in de VS.

Mining

Het minen van bitcoin is heel erg competitief en veel partijen zijn opzoek naar goedkope energie. Het Canadese bedrijf DMG Blockchain mag hun elektriciteit niet uit de VS importeren. Dit komt voort uit een initiatief van een groep die een stokje wil steken voor het exporteren van Amerikaanse energie.