bitcoin btc opties

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.300?

Bitcoin (BTC) koerst op het moment van schrijven boven de $9.300. De koers is relatief rustig en beweegt al weken tussen een bepaalde range.

Zoals de laatste dagen blijkt gaat de koers niet alleen maar omhoog. De koers beweegt in golfbewegingen en na stijgingen volgen dalingen en vice versa.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zitten we momenteel tegen weerstand aan. Deze weerstand ligt op de $10.060. De vorige wekelijkse candle is gesloten als een zogenaamde indecision candle. Dat wil zeggen dat de markt geen duidelijke richting aan het kiezen is.

Dat is ook niet gek, aangezien we nog altijd tussen de $10.067 en $8.541 dollar aan het consolideren zijn. Zo lang we daar op het hoge tijdsframe tussen blijven bewegen heeft de trend geen duidelijke richting gekozen.

Daggrafiek

Als we op de daggrafiek kijken zien we dat we nog altijd bullish zijn. De prijs beweegt namelijk nog steeds binnen de range, boven de 100MA, 200MA én de belangrijke supportzone op $7.990 tot $7.728. Op dit moment houdt de support rond $9.300 stand.

Dit is ook het midden (Equilibrium) van de range op het dagelijkse tijdsframe. Het is belangrijk dat we hieronder geen dagelijkse candle closes zien.

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zijn we weer terechtgekomen in een range. We hebben daar een breakout van gezien, maar hebben gefaald om erboven te blijven. De range high zit op $9.500, de range low op $9.040 en het midden van de range ligt op $9.300. Het is belangrijk dat we de range low behouden om een verdere stijging te kunnen zien op de korte termijn.

Op dit moment zit de prijs op het midden van de range en heeft daar vooralsnog support van. Echter is het momentum omlaag en is de kans dus groot dat we het midden van de range gaan verliezen. In dat geval zullen we een eventuele daling richting de range low op $9.040 zien.

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment is de trend dus dalend en is het interessanter om op de korte termijn naar shorts te kijken. De initiële short entry is al geweest. Dat was de retest van de range high op de 4-uurgrafiek. Mocht je naar long kansen willen kijken kun je dat het beste doen als we wederom de range high op $9.500 claimen.

De CryptoCoinTalk telegramgroep houd je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Kom dan langs op ons Telegramkanaal.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!