bitcoin amerika dollar

Bitcoin bank in Wyoming haalt $5 miljoen op tijdens investeringsronde

De Avanti Financial Group haalt $5 miljoen op tijdens een investeringsronde. Eerder haalde de ‘crypto bank’ van Caitlin Long al $1 miljoen binnen.

Long wil met deze bank in de Amerikaanse staat Wyoming diensten leveren aan bitcoin bedrijven. Het is voor veel bedrijven in deze industrie nog altijd lastig om aan een bankrekening te komen.

Bitcoin bank?

De investeringsronde werd geleid door de University of Wyoming Foundation. Onder andere Morgan Creek Digital, Blockchain Capital en Digital Currency Group deden een duit in het zakje.

Volgens Philip Treick, hoofdinvesteringen bij University of Wyoming Foundation, heeft de universiteit in de staat al flink wat bitcoin donaties ontvangen: ”We hebben al flink geprofiteerd van cryptocurrency donaties, maar door deze te accepteren stonden we wel voor logistieke problemen.”

Treick ziet in Avanti een geschikte partner om dit proces te verbeteren. Met die donaties wil de universiteit meer geld ophalen voor onderzoek naar blockchains (dit gaat, helaas, niet alleen over de bitcoin blockchain).

Bank

De Avanti Bank heeft nog geen toestemming om ook als bank aan de slag te gaan. Daar zijn de juiste licenties voor nodig. Volgens Coindesk heeft de bank vorige week hun eerste voorstel gedaan om die licenties wel te krijgen.

Avanti wil de brug tussen dollarbetalingen en digitale assets worden. Zij willen aan de meest strikte regels voldoen voor custodials.

Waar bitcoin staat voor openheid en decentraliteit moeten lokale ondernemers (waar ook ter wereld) voldoen aan de regels in hun land of regio. Dat geldt ook zeker voor een bank die de bitcoin industrie als doelgroep heeft.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!