bitcoin BTC derivaat

Zwitserse bank lanceert nieuw type Bitcoin (BTC) derivaat

De cryptovriendelijke SEBA Bank brengt binnenkort een nieuwe beleggingsproduct op de markt met Bitcoin (BTC) als onderliggende asset.

Bitcoin (BTC) derivaat

Een derivaat is een product dat is afgeleid van een onderliggende asset zoals Bitcoin. Voorbeelden zijn futures en opties. Het is een instrument  – voor ervaren handelaren – om te speculeren op een (toekomstige) bitcoin prijs.

Het product heet Dual Currency Certificate (PDF) met als onderliggende waarde het BTC/USD handelspaar. Het product is uitgegeven tegen een lagere prijs dan de huidige spotprijs van Bitcoin.

Zodra de Bitcoin prijs bij een looptijd van drie weken gelijk of hoger is dan de uitoefenprijs, ontvangen beleggers een maximaal rendement van 3,23% (ca. 45% op jaarbasis).

Maar het is zeker niet zonder risico. Want als Bitcoin prijs op de expiratie is gedaald, dan verliezen de beleggers hun inleg.

‘Hold-to-maturity’

SEBA heeft als ‘bitcoin bank’ een volledige banklicentie in Zwitserland. De bank zelf omschrijft het product als een ‘hold-to-maturity’ investering.

Zelfs als de onderliggende waarde stabiel of positief is, kan de prijs van het product gedurende de looptijd toch nog fors onder de uitgifteprijs liggen.

Volgens SEBA is het gericht op ervaren beleggers die ‘mild positief’ zijn over Bitcoin.

Bron: SEBA

In totaal brengt de bank 10.000 certificaten op de markt met een totale waarde van $10 miljoen. Een speculant moet minimaal 10 certificaten afnemen om deel te nemen.

SEBA is publiekelijk verkrijgbaar in Zwitserland en in andere landen verkrijgbaar als private placement. Beleggers uit de VS en Verenigd Koninkrijk zijn vanwege regulering uitgesloten.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!