lightning network donatie bitcoin square

Startup krijgt $100.000 voor bouwen ‘watchtower’ Bitcoin Lightning Network

De Spaanse startup Talaia Labs ontvangt een subsidie van $100.000 van Square Crypto, het betaalbedrijf van onder meer Jack Dorsey van Twitter.

Zij bouwen aan The Eye of Satoshi, een zogenaamde ‘watchtower’, dat transacties op het Bitcoin Lightning Network monitort.

Bitcoin Lightning Network

Square Crypto ondersteunt via subsidies ontwikkelaars die werken aan de open-source projecten Bitcoin en het Lightning Network (LN).

Dat is een secundaire laag om het bestaande Bitcoin netwerk verder op te schalen. Het maakt directe ‘instant’ betalingen mogelijk en het is mogelijk duizenden transacties per seconde te verwerken.

Maar binnen het LN netwerk komt het wel eens voor dat een node crasht of offline is.

Zogenaamde ‘watchtowers’ (letterlijk: uitkijktorens) houden de wacht zodra je node offline is. Stel dat een peer een channel plots sluit en de Bitcoin ‘meeneemt’ die in het channel zat.

Een watchtower geeft dan een signaal dat er iets niet klopt. Deze ‘alert’ dienst is sinds vorig jaar ook in de code van C-Lightning ‘ingebakken’.

Square Crypto twittert daar zelf over:

C-Lightning

Talaia draait momenteel op de C-Lightning implementatie, de software van Bitcoin bedrijf Blockstream. Maar het is de bedoeling dat het ook gaat lopen op de andere implementaties: lnd van Lightning Labs en eclair van ACINQ.

Een ander voordeel volgens Square is dat ‘watchtowers’ het LN netwerk ook robuuster maken voor censuur. Bijvoorbeeld het tegenhouden van bepaalde transacties door een derde partij.

‘Het netwerk verkeert nog in een zeer vroege fase. Maar we denken dat LN profiteert van het experimenten met meerdere watchtowers. Hoe meer talent bij LN betrokken is, hoe meer het netwerk daarvan groeit’.

Square Crypto

Square Crypto is een aparte tak van het bedrijf Square. Deze divisie richt zich puur op de ontwikkeling voor en van Bitcoin en Lightning.

Een van de oprichters is Jack Dorsey, die naar eigen zeggen wekelijks één Bitcoin koopt via zijn ‘eigen’ Cash app.

Tot nu toe heeft Square vijf subsidies voor ontwikkelaars lopen (o.a. Jon Atack en Tankred Hase) en enkele bekende ontwikkelaars zoals Mat Corallo in dienst.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!