bitcoin btc whales halving

Bitcoin adressen met 10.000 BTC op laagste niveau sinds mei 2019

Neemt het aantal Bitcoin whales af? In ieder geval ligt het aantal adressen met meer dan 10.000 Bitcoin op het laagste niveau sinds mei 2019.

Bitcoin adressen met 10.000 BTC

Wat betekent dit? Het ziet er naar uit dat de beschikbare Bitcoin anders verdeeld wordt. Door de bank genomen is een ‘whale’ een entiteit met 10.000 Bitcoin op de balans. Omgerekend tegen de huidige koers gaat het om een bedrag van 93 miljoen dollar.

Coindesk meldt dat 103 adressen zijn te classificeren als ‘whales’. Dat is het laagste aantal in de afgelopen 14 maanden, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Glassnode. Dat is een afname van 8% van de afgelopen 2,5 maanden.

Bitcoin adressen met minstens 10.000 BTC (bron: Glassnode) 

Of is de afname van het aantal ‘whale’ adressen een anticipatie op een zakkende koers? Volgens Richard Rosenblum, mede-oprichter van liquidity provider GSR, gaat die theorie niet op.

Tegenover Coindesk zegt hij:

‘Het is een bearish signaal zodra houders met de meeste BTC hun belang verminderen. Maar het is een bullish signaal zodra het bitcoin vermogen meer verspreid is’. 

Verschuiving?

Waar komt die groei dan vandaag? Als we er een andere grafiek bij pakken, dan zien we een groei in ‘kleinere’ Bitcoin adressen met 1.000 BTC of meer. Let wel: 1.000 BTC staat nog voor 9,3 miljoen dollar. Geen kleingeld dus.

Sinds eind april is het aantal adressen met dit bitcoin vermogen toegenomen boven de 2.150 adressen. Sinds april is er sprake van een toename van ruim 3%.

Bitcoin adressen met minstens 1.000 BTC (bron: Glassnode) 

 

Bitcoin adressen met 1 BTC

En ook de adressen met 1 of meer BTC laten een continue groei zien. Net zoals de adressen met 0.1 BTC en 0.01 BTC overigens. Je zou kunnen beargumenteren dat bezitters van grotere brokken Bitcoin hun vermogen verspreiden over kleinere entiteiten.

Zoals Rosenblum het zegt:

‘De komende tijd mag je verwachten dat de beschikbare Bitcoin meer verdeeld wordt over meer handen’.

Beperkingen

Een van de kenmerken van de Bitcoin blockchain is dat alles transparant is. Het is dan ook moeilijk conclusies trekken over verschuivingen op de blockchain.

Een whale kan namelijk over (oneindig) veel Bitcoin adressen beschikken. Of het nu een individu of een exchange is.

‘Whales hebben typisch niet al hun bezit op één adres staan en verschuiven hun bezit over diverse adressen’.

Simon Peters, marktanalist bij eToro

Kortom, een afname of een toename in het aantal ‘whale’ adressen zegt per definitie niets over de hoeveelheid kapitaal die in – of uitstroomt.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!