‘Bitcoin custody diensten beheren meer dan $1,6 miljard’

Van de 28 grote bitcoin custody services die zich richten op zakelijke en institutionele klanten zit de helft in Amerika. Dat blijkt uit data van The Block.

Het mooie aan bitcoin is het feit dat je het zelf in beheer kunt nemen zonder veel poespas. Je kunt bitcoin opslaan en vervolgens kan niemand daarbij. Geen bank of regering heeft wat over je geld te zeggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een mooie filosofie en het geeft je als individu meer vrijheid. Toch zijn er ook veel, met name grote partijen, die hun bitcoin investeringen liever bij een ander neerleggen. Volgens data van The Block beheren custody services al zo’n $1,6 miljard aan met name bitcoin.

Custody

Bitcoin custody services nemen de verantwoordelijk voor het beheren van bitcoin uit handen. Interessant voor investeringsmaatschappijen of bijvoorbeeld pensioenfondsen. Op deze manier kunnen ze zichzelf blootstellen aan de bitcoin prijs, zonder het zelf te bezitten.

Het druist in tegen het ‘be your own bank’-idee, maar dat is voor investeringsbedrijven minder relevant. Zij werken vaak al jaren met een derde partij om hun fondsen te managen.

Custody diensten volgens The Block

'Bitcoin custody diensten beheren meer dan $1,6 miljard'

Bedrijven

22 van de 28 bedrijven die door The Block onder de loep werden genomen zijn gestart in 2017 of later. Het is dus een relatief nieuwe industrie waar steeds meer partijen op inspelen.

Hong Kong, Groot-Brittannië en Zwitserland liggen met drie custody bedrijven een flink stuk achter op Amerika.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscustody

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...