Marktplaats voor rekenkracht NiceHash accepteert Bitcoin via Lightning

Wil je graag een steentje bijdragen aan de rekenkracht van het Bitcoin, maar kun of wil je geen rigs opzetten? Dan kun je aankloppen bij bedrijven die alles voor jou regelen in ruil voor een investering. Een van deze partijen is NiceHash, en sinds kort kun je dit ook via Lightning doen.

NiceHash

NiceHash is een Sloveens ‘cryptocurrency hash power broker’. Het brengt de verkopers van rekenkracht via een marktplaats in contact met afnemers. Het bedrijf is opgericht in 2014 door Marko Kobal en Matjaž Škorjanc.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dus stel je even voor: jij wilt graag Bitcoin minen maar hebt geen zin om op zoek te gaan naar goedkope elektriciteit en de meest geschikte apparatuur. Dan kun je dus aankloppen bij NiceHash en hier hash power kopen.

Als het ware betaal je dan aan iemand anders die voor jou aan het minen is. En sinds kort kun je deze betalingen aan deze ‘sharing economy’ ook doen met Bitcoin via Lightning!

Bitcoin Lightning Network

Het doel van het Lightning Network is om het betalingen met Bitcoin schaalbaar te maken. Het is software waarmee je off-chain transacties kunt doen via betaalkanalen. De betalingen zijn razendsnel en super goedkoop. Op hun platform kun je miners vinden die jou willen helpen.

Alle gebruikers van NiceHash kunnen nu Bitcoin storten en opnemen via het Lightning Network. Je kunt maximaal betaalkanalen van 0,15 BTC openen met de node van het bedrijf. Als je dit doet, zijn betalingen helemaal gratis en kost dit niets (zodra dit betaalkanaal eenmaal is aangemaakt). Het openen van een kanaal en het sluiten van hetzelfde kanaal koste wel gewoon de normale on-chain kosten.

Je bent overigens met Lightning niet verplicht om met iedereen directe kanalen te openen. Je kunt ook naar NiceHash een betaling sturen die met enkele hops via andere nodes aankomt. Dat kost hooguit een handjevol sats.

Marktplaats voor rekenkracht NiceHash accepteert Bitcoin via Lightning

Gisteren meldden we nog dat het Bitcoin Lightning Network in een lichte up-trend zit. Voor het eerst sinds mei 2019 zit er meer dan 1.000 BTC opgesloten in het netwerk!

Heb je vragen of wil je graag met mensen discussiëren over Lightning? Kom eens langs in onze Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC