Bitcoin beurs OKEx verwerkte 8.000 orders boven de 10 BTC in juni

Bitcoin beurs OKEx verwerkte de afgelopen maand twee keer zoveel kooporders van “whales” dan verkooporders. Ook heeft de exchange in juni meer dan 8.000 orders van deze grote jongens verwerkt. Dat is meer dan welke andere beurs dan ook.

Handel op Bitcoin beurzen

De grootste trade van de maand was er eentje van 513,1 BTC. Onderzoek van Kaiko laat zien dat OKEx een goede maand achter de rug heeft. Helemaal als je dit vergelijkt met de concurrentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kaiko deelt de bevindingen in een medium artikel met de titel ‘An Analysis of Cryptocurrency Whale Trade Size and Direction’. In het kort zijn dit de vier conclusies:

Statistieken juni

Deze tweede conclusie is opvallend. In onderstaande grafiek is het hele rijtje van gemiddelde ordergroottes te zien. Het onbekende LMAX Digital verwerkte de afgelopen maand gemiddeld gezien de grootste orders.

Bitcoin beurs OKEx verwerkte 8.000 orders boven de 10 BTC in juni

De meeste orders zijn geplaatst op Huobi en Binance. Zij verwerkten respectievelijk 16 miljoen en 15 miljoen trades (met Bitcoin handelsparen).

De whales zijn dus vooral aanwezig op OKEx, zoals ook blijkt uit onderstaande grafiek. Hierbij is iedere trade van meer dan 10 BTC meegenomen in het overzicht.

Bitcoin beurs OKEx verwerkte 8.000 orders boven de 10 BTC in juni

Kopen of verkopen?

Interessant is dat het volume van kooporders van whales vergeleken met de verkooporders op OKEx bijna het dubbele is. Kaiko heeft niet kunnen achterhalen waarom er zo’n verschil is.

Een mogelijke verklaring is dat de verkopers over het algemeen voorzichtiger zijn met het plaatsen van hun orders en deze opsplitsen in kleinere delen (van minder dan 10 BTC).

Bitcoin beurs OKEx verwerkte 8.000 orders boven de 10 BTC in juni

Tegelijkertijd laat het onderzoek ook zien dat het aantal (numerieke) koop en verkooporders op de beurs wel nagenoeg gelijk is. Op OKEx waren er zowel 4.000 whale trades (van meer dan 10 BTC) aan de koop- als aan de verkoopkant.

Tot slot was grootste order met 513 BTC afkomstig van deze zelfde OKEx. Binance volgt op stek twee met een order van ruim 343 BTC en Bitfinex complementeert de top drie 321 BTC.