bitcoin btc whales halving

‘Er zijn 18.000 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC)’

Het aantal adressen met meer dan $1 miljoen aan bitcoin (BTC) is gestegen naar zo’n 18.000 stuks. Met de recente prijsstijging is dit aantal met 40% gestegen.

De analisten van Glassnode noemen de partijen achter de grote adressen ook wel ‘whales’. Het gaat hier overigens specifiek om adressen, niet personen.

Bitcoin whales

Er zijn een hoop dollarmiljonairs bijgekomen sinds de prijsstijging van bitcoin naar de $11.000-grens. De prijs steeg van rond de $9.000 naar deze prijs binnen enkele dagen.

Bitcoin adressen met 1 miljoen. Via Glassnode

Duizenden nieuwe miljonairs?

Het gaat in bovenstaande grafiek om blockchain data. Bitcoin adressen zijn peusdo-anoniem, wat betekent dat er niet zomaar een identiteit aan een adres kan worden gekoppeld. In deze data wordt geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld bitcoinbeurzen of individuele bitcoiners.

De stijging van het aantal miljonairs in dollars is makkelijk te koppelen aan de recente prijsstijging.

Afname bitcoin bij beurzen

Er speelt ook nog iets anders mee bij deze cijfers. Steeds meer bitcoin wordt bij beurzen vandaan gehaald om zelf in beheer te nemen.

Die bitcoin gaat naar adressen die vaak niet al veel bitcoin hebben, het hergebruiken van je adres wordt sterk afgeraden.

Er staat nog zo’n 2,64 miljoen bitcoin bij beurzen, dat is 21% van alle bitcoin in omloop. Dat is het laagste punt sinds mei 2019. De prijs stond toen rond $8.000, terwijl de koers nu rond de $11.000 hangt.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!