Directeuren Bitmain ruziën vrolijk verder, 10.000 Bitcoin miners verdwenen

De aanhoudende ruzie tussen de twee frontmannen van de Bitmain is nog lang niet opgelost. Het bedrijf produceert apparatuur voor het minen van Bitcoin. Micree Zhan en Jihan Wu liggen al lange tijd met elkaar in de clinch. En we kunnen na vandaag weer een hoofdstuk aan deze soap toevoegen.

Bitcoin minen via Bitmain

Er zijn naar verluidt 10.000 mining rigs “illegaal verplaatst” vanuit een bedrijf in Mongolië. Volgens een artikel gepubliceerd op het WeChat kanaal van Antminer, hebben voormalige medewerkers deze 10.000 Antminers weg gehaald van de locatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De machines, waaronder de modellen S9, S19 en T17, deden dus niet meer hun werk en veroorzaakten daarmee “ernstige economische verliezen voor het bedrijf en de klanten”.

Het incident is gemeld aan de autoriteiten, omdat een deel van deze apparatuur toebehoorde aan de klanten van Bitmain. De rigs werden beheerd en gehost door het bedrijf, terwijl de inkomsten gedeeld werden met de klanten.

En je raad het al, Micree Zhan beschuldigt conculega Wu er van verantwoordelijk te zijn voor de “illegale overdracht” van de apparatuur.

Splitsing bedrijf

Vorige week werd ook al duidelijk dat de twee op de locatie in Shenzhen ook al voor verdeeldheid zorgen. Beide directeuren zijn bezig om een eigen fabricage loods in te richten. Ook is er naar verluidt een splitsing in het klantenbestand gekomen en proberen ze elkaars orders tegen te houden.

In een interne brief aan het personeel van Bitmain beweerde Wu dat hij was teruggekeerd om het bedrijf te redden van de ondergang. De oorzaak was volgens de topman een tekort aan vermogen, waar Micree dan weer de oorzaak van zou zijn.

Wu voegde eraan toe dat hij is begonnen met het bouwen van zijn alternatieve supply chain als vervanging van de bestaande fabriek in Shenzhen, die is overgenomen door Zhan.

Aan de andere kant stopte Zhan alle leveringen en bestellingen die door het bedrijf van Jihan Wu zijn beheerd en geregeld. De situatie is dus nog lang niet opgelost. En daar lijkt de zaak met de faciliteit in Mongolië geen goed aan te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainBTC